Búcsúzzatok el a Valyo Kikötőtől

Heti programajánló a kacsakövező bajnokságtól a kortárs erdélyi építészetig

2018.09.21. 23:05
Idén búcsúzik a Valyo
Idén búcsúzik a Valyo
Fotó: Millok Tamas / VALYO

Programok jövő hétvégéig. Nem vadászok, csak azt rakom be, ami véletlenül szembe jön, vagy külditek nekem. Itt a merítés mától jövő péntekig. Kacsakövező bajnokságtól a komoly konferenciákig.

09.22. szombat

  • Sétálós Kazinczy utca. 10:00-től. Megint lehet egy napig tesztelni, milyen lenne, ha lezárnák az autóforgalom elől a Kazinczy utcát a Dohány és Király utca között. Persze lesz hozzá egy csomó program is, részletek itt.
  • Bringás felvonulás a rakpartért, Moszkva Sétány Duna Part, 17:00. Tekergetés a bringás- és gyalogosbarát rakpartért. A vége valahol a Bálnánál lesz, de aki akar, tovább guralhat a következő programra (lásd alant). Részletek itt.
  • I bike Budapest közösségi dokumentumfilm-premier, Valyo kikötő, 19:00. Itt az esemény.

09.23. vasárnap

  • 10. Nemzeti Kacsakődobó Bajnokság, Valyo kikötő, 15:00. Az év egyik legkellemesebb meglepetése volt nekem a Valyo Kikötő, a záróesemény azonban nem meglepetés: gyönyörű hagyományt folytatnak a valyósok. Részletek emitt.

09.27. csütörtök

  • Konferencia az 1945 és 1990 közötti építészeti hagyaték feldolgozásáról. Lechner tudásközpont, 9:45. Lakótelepek, kockaházak, típus-közintézmények és balatoni típusnyaralók: tervek, dokumentumok, fotók feldolgozásáról és megőrzéséről, a volt állami tervezővállalatok tevékenységéről lesz szó a konferencián. Itt a program. Ingyenes, de regisztrálni kell.
  • Haza a mélyben I - Kortárs öko-regionalista építészet Romániában, Fuga, 18:30. A kortárs erdélyi magyar építészetről elég keveset tudunk a határ innenső oldalán, pedig elég messze esik már a beégett sztereotípiáktól.  A nyitó előadás vendége Nemes Károly építész, a bukaresti Graphic Studio tervező iroda munkáin keresztül mutatja be az elmúlt 20 év munkásságát. Az est házigazdája Wesselényi-Garay Andor lesz, akinél jobban kevesen tudnak beszélni az építészetről, szóval garantáltan jó kis este lesz. Itt lehet rá jelentkezni.

+1 jelentkezős ráadás

  • Medium Sized Towns in European Spatial Structure konferencia, Központi Statisztikai Hivatal, október 17. A konferencia időpontja ugyan még odébb van, de jelentkezni csak szeptember 28-ig lehet rá, szóval aki szeretne ott lenni, ne késlekedjék. A programot és egyéb részleteket itt találjátok.

Kövesd az Urbanistát Facebookon, Twitteren, vagy újabban akár Instagramon is.