"Ma a legnagyobb divat Pesten idegent forgatni"

Az Urbanista programajánlója a következő hét napra

2018.11.21. 11:46
furdoelet
Fotó: mkvm.hu

Kivételesen szerdán jelentkezik a heti programajánló, mert bepottyant egy remek könyvbemutató, ami ma van a Fugában. Ezen kívül lesz még egy gigakonferencia holnap, meg egy izgalmas kiállításmegnyitó a jövő héten. Nem túl sok, de ennyi jött szembe. Ha te is szervezel valamit, ami témájában az Urbanistára passzol, küldd el nekem az urbanistablog@gmail.com és berakom a következő merítésbe.

11.21. szerda

  • Továbbépítés és újrahasznosítás - könyvbemutató. Fuga, 18:00. Egy használaton kívüli házat vagy újrahasznosítunk/-építünk vagy lebontunk. De mi alapján döntünk?  Ezt a kérdést járja körül nagyon alaposan, rengeteg szempontot figyelembe véve a BME Építőművészeti Doktori Iskolájának tanulmánykötete, amit Erő Zoltán építész mutat be. Bővebben.

11.22. csütörtök

  • Property Investment Forum. Groupama Aréna, 8:25. Gigantikus ingatlanpiaci konferencia a Portfolio szervezésében, ahol szinte az összes fontos hazai ingatlanfejlesztő megjelenik. Lesz egy csomó izgalmas téma, elég sok szó esik majd a budapesti óriásberuházásokról is (Liget, Centrál Park, Budapest One - Etele tengely). Bővebben.

11.27. kedd

  • Fürdőélet a Nagy Háborúban • kiállításmegnyitó, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum. Egészen izgalmas téma, hogy hogyan hatott az első világháború a budapesti és vidéki fürdőkre, hányféle turizmus alakult ki abban az időben, amikor a fővárosban büszkén hangoztatták: „ma a legnagyobb divat Pesten idegent forgatni.” Bővebben a megnyitóról, magáról a kiállításról pedig itt.

Érdekel a város és az építészet? Kövesd az Urbanistát Facebookon, Twitteren, vagy Instagramon.