Menyhért, Mirjam
18 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

A Bayer Zsolt-ügy margójára

2016.08.24. 09:12

Nem értem, hogy azok az emberek, akik rácsodálkoztak Bayer Zsolti plecsnijére, hol éltek eddig. Az lett volna meglepő, ha nem tüntetik ki. Azt sem igazán értem, hogy miért kell ilyen plecsniket osztogatni úgy általában. De tényleg: miért menő, miért nem inkább kínos az, ha valakit az állam tüntet ki? 

Egyébként mindegy is, hogy mit gondolok erről, mert vannak ennél fontosabb ügyek. Kihasználva Bayer Zsolt farvizét, elő is jövök eggyel. A legfontosabbal.

Túl sok a cápatámadás.

Az adatok magukért beszélnek: augusztus  9-én a Bahamákon cápa támadt a 15 éves Johnny Stochra. Előtte három nappal Connor Baxtert támadta meg egy cápa Hawaiion. Augusztus 5-én Nolan Tylert harapta meg az egyik fenevad valahol Florida partjainál, szörfözés közben. És ha azt hinnénk, hogy ez a cápaveszély valami nagyon távoli veszély, ami csak az egzotikus országokban nyaraló gazdag fideszes ficsúrokat fenyegeti, akkor ideje felébredni: július 29-én Spanyolországból jelentettek cápatámadást. Nem kell Geog Spöttlének lennünk ahhoz, hogy megszólaljon bennünk a vészcsengő, és belássuk, hogy Spanyolország nincs is olyan messze tőlünk. Ahogy Portugália sem, ahol július 26-án egy halászt sebesített meg egy cápa. 

Július 28-án Ausztráliában hozta a szívbajt egy cápa egy kajakosra, egy nappal korábban pedig egy Warren Sapp nevű egykori NFL-játékost harapott meg egy cápa Floridában. Július 24-én Japánban csapott le a ragadozó. Egy nappal korábban pedig Steven Cutbirth járt pórul, amikor a Bahamákon a sógorával úszni ment, a ludas itt is egy cápa volt.

És a sort a végtelenségig lehetne folytatni: július 20-án Ausztráliában, előtte öt nappal Dél-Karolinában, július 10-én Texasban, július 8-án Kaliforniában, július 7-én Floridában történt incidens, és cápaügyileg nem volt jobb a június sem. (Aki nem hisz nekem, vagy nyomon akarja követni a nyomorult kis férgek emberiség ellen elkövetett alattomos akcióit, annak ajánlom a Trackingsharks nevű oldalt.)

Csak idő kérdése, hogy Magyarországon is megtörténjen a tragédia. 

Biztosíthatok mindenkit, hogy a cápát a jelenlegi ismereteink szerint hidegen hagyja, hogy akit megharap, azt kitüntette-e az állam vagy sem. A cápák nem válogatnak, a szemükben egy Bayer Zsolt nagyjából ugyanolyan érdekes harapnivaló, mint egy Gyurcsány Ferenc vagy egy Kornis Mihály. Ezek a gyilkos dögök nem nézik a pártszimpátiát, és lehet valaki nagy politikai túlélő, a vízben a plecsnik sem mentik meg. A cápa leszarja, hogy a kiszemelt áldozata kit gyűlöl vagy kit imád, kire szavaz és visszaadja vagy megtartja a kitüntetését, ha valami nem tetszik neki. 

Szóval ha valamit, akkor ezt érdemes lenne szem előtt tartanunk, mielőtt csobbanunk egyet.

Egyébként meg a kurva anyját az összes kibaszott cápának. 

Utóirat: Persze sejtettem, hogy megkörnyékeznek az állatvédők, de azért még mielőtt túlzásokba esnének, nem árt józannak maradni: könnyű úgy elkerülni egy cápatámadást, hogy Magyarországnak nincs tengere, de ahogy a biztonságpolitikai szakértők is szokták mondani: nincs 100 százalékos biztonság. Senki nem tudja 100 százalékig garantálni, hogy soha nem is lesz tengerünk vagy óceánunk a jövőben - vagy akár a közeljövőben.