Stefánia
0 °C
3 °C

Le, tétbe'

2019.01.24. 05:14

Lacikám! Van itt nekem egy irodám, kellett már, nem ragozom, nem nagy, egy takaros kis előtér, abból budi, kis tárgyaló, benne asztal, szék, ahogy kell. De olyan üres. A fal. Fehér, rajta polc, ikeás, nem költök feleslegesen, érted. De kéne rá valami. Azt a nyírfaerdős nagy faltapétát akartam, de el nem hiszed, sehol nincs. Nem értem én ezt, annál jobbat nem tudok így hirtelen egy falra mondani, hát itt vagy a betonba', nem jobb az erdőt nézni inkább? És úgy néztek rám, Lacikám, mintha lefejeztem volna Kántort, és kifaszáztam volna a fejét busóra.

Szóval kellene nekem valami az irodába, érted. Valami közepes, színes, ne izgasson fel nagyon, de legyen benne annyi, hogy amikor jön valaki, mit tudom én, a Szerjózsa vagy az Árpi, tudod, hogy akkor reprezentáljak. A Kinga? Á, már nem lehet ilyeneket, érted, megbasznak érte nagyon. Ja, ja, emlékszem, Lacikám, régen volt az, mitú, üvegplafon van, vagy mi a tököm, vigyázni kell, nehogy rám szakadjon.

A Festmény, Lacikám, L-E-T-É-T-B-E. Te, ez a Hoppál, ez nem is olyan hülye, mint gondoltam. Kint voltam Mexikóban három napot... Parancsolsz? Jaja, az út volt kettő csak. Egy nap elég volt nekem ott, meleg van, üvöltenek, meg szarnak a diplomatarendszámra. Tequiláztam, azt. Nem kell neked mindent tudnod. Menjetek, persze. Majd szólj, intézek valamit. Meg hozol majd nekem egy kis csomagot. Nyugi, nem kell aggódni, diplomatakapun jössz majd, futárnak adlak be.

Visszatérve a festmény dolgára, a Hoppál nem tudom, hogy csinálta, de van neki egy Keserü Ilonája meg egy Lantos Ference, tessék. A becsüs szerint annyira nem jók, meg eleve, Lacikám, nekem olyan kell, amin látszik, mit mond. Ne foglalkozz azzal, képviselői iroda, oda be lehet jönni, innentől kapják be, ha pont ezt akarja megnézni, kérjen fogadóórát. Közhivatal? Mi? Ne hadarj, Lacikám, nem értem. Kulturális intézmény? Melyik legyen? Jó, Lacikám, átminősítem.

Jaj, majd küldök neked egy somlóit a Gundelből, mondta a fiad, hogy szereted. Nem, dehogyis, van egy ilyen kód, azt bemondod, és a másik tálalóból hozzák, ott a jobbik van. Hogy mondod? Minőségben. A jobbik somlói. Ja, hogy viccből mondtad. Na, mondom mi kéne, jó? És letétbe akkor. Olvasom, aszongya, Mária gyermekével és a kis Keresztelő Szent Jánossal. Klímadobozzal, ja. A másik meg legyen az a Salome Keresztelő Szent János fejével, azt teszem majd az ajtóval szemben. Igen. Ma. Háromig. Akkor reggel hozzátok, nem fogok itt szobrozni bazdmeg. Meg majd küldd el azt a számot, tudod, beszéltünk róla. Na. Azt, azt. Okos fiú vagy te, Laci.

Na, így.