Konstantin
10 °C
20 °C
Index - In English In English Eng

Agyhalál a partvonalnál

2004.05.13. 01:15
Az MSZP országgyűlési képviselő csoportja felkéri a Magyar Olimpiai Bizottságot, amelyiknek elnöke, Schmitt Pál, hogy fontolja meg: cseh partnerszervezetéhez hasonlóan megköveti azokat a sportolókat, akik 1984-ben nem indulhattak el az olimpián. "Sajnos az akkori eset is azt igazolja, hogy a politikának soha nem szabad beavatkoznia a sportba" - olvasható Arató Gergely, az MSZP Gyermek-, Ifjúsági- és Sport munkacsoportja vezetőjének az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásában. Az állásfoglalásból nyilvánvaló, hogy Arató képviselő (és ezek szerint az egész frakció) elveszítette a józan eszét.

Mielőtt az egész MSZP-frakció heves kommunistázásban törne ki, emlékeztetnénk néhány apró tényre: 1. A MOB függetlenségét 1989-ben kapta vissza, addig egy kormányhivatal, az OTSH alárendelt szerve volt.

2. A döntést a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) központi bizottsága hozta, nyilvánvalóan moszkvai sugallatra. A KB "tett javaslatot" az OTSH-nak, miszerint a magyar sportolók biztonsága nem szavatolható a '84-es, Los Angeles-i olimpián, ezért a részvétel nem tanácsos. A Magyar Szocialista Munkáspárt pedig - akárki akármit mond - sokkal inkább tekinthető az MSZP jogelődjének, mint Schmitt Pálénak.

3. A bojkott miatt a barátságversenyeken induló és sikeresen szereplő sportolók megkapták az olimpiai érmeseknek járó életjáradékot 1999-től.

4. Az athéni olimpia után az akkori távolmaradóknak ünnepséget szerveznek a huszadik évfordulóra.

5. Akárhogy forgatjuk ezt a bocsánatkéréses izét, ez, kérem, még a mentálisan oly' nagy igénybevételt jelentő kampányidőszakban is akkora baromság, hogy betonszarkofágot kéne köré építeni, nehogy sugározzon.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!