A kereszténydemokrata és a férfiklimax

2005.02.23. 06:34
Mivel várhatóan menten kitör egy helyiérdekű Buttiglione-botrány, hadd álljak elő egy alternatív Semjén Zsolt-értelmezéssel még idejében. Azt mondja az emberi jogokért felelős tisztviselő, nem mellesleg bigott katolikus buzgómócsing, sőt KDNP-elnök, hogy "aki szeretné, hogy tizenéves fia első szexuális tapasztalatait egy szakállas bácsitól szerezze, az szavazzon nyugodtan az SZDSZ-re".

Virtigli buzizásnak tűnik ugyan, de. Ebben az idézetben nyilván a szakállas a hangsúlyos. Egyelőre nem a szakállas SZDSZ-esek pedofilbotrányaitól hangos a világ, tehát Semjén biztosan elmondja majd azt is, hogy aki viszont szeretné, ha puha, borotvált arcú bácsik avatnák fel a tizenéveseket, az hova küldje őket áldozni, és hova szavazzon. Az lehet az elkeseredett kirohanás mögött, hogy a tizenéves fiúk közt most bizonyára divatba jött a szakállas szerető. Semjén Zsolt talán csak féltékeny, és ezt meg kell érteni, ijesztő dolog a férfiklimax és a divatjamúlttá válás. Nem bántani kell őt, hanem segíteni, tanácsot adni például. Kedves Zsolt, növesszen szakállat, és próbálja meg úgy.

Az egyetemes emberi jogok őre így folytatja: "Tegyen így az is, aki (...) azt szeretné látni, hogy gyermeke extrém szekták szeánszán veri magát a földhöz, vagy aki az eutanázia és az abortusz halálkultúráját képviseli." Az extrém szekták egyik jellegzetességét már fentebb kibontottuk. Ami viszont a halálkultuszt illeti... ha jól emlékszem, az SZDSZ jelképe három madár. Nem pedig egy megfeszített hulla. És az sem az SZDSZ programja, hogy az igazi buli a halál után jön.

Ja és minden felháborodás komolytalan. A plasztikus fogalmazás keresztény erény.