Orsolya
10 °C
21 °C

Robbanások Áruháza

2002.03.01. 12:01
Egy nap Tanita Tikaram arra ébredt kádja zavaros vizében, hogy a klotyóra kikészített diszperzitesvödörből elfogyott a toluol. Kiszállt ezért a kádból és kiment a nappaliba a hajszárítóval, hogy megnézze a hörcsögöket. Nem talált élő hörcsögöt a forgács alatt - emiatt egyrészt szomorú lett, másrészt - mivel nappal volt - eldöntötte, hogy elmegy bevásárolni. Pénztárcáját kabátja bal zsebébe süllyesztette, a jobba pedig egy gyalogsági taposóaknát tett, hátha kelleni fog.

A Híres Emberek Áruháza neonfényben és péksüteményillatban úszott. Tanita vidáman tolta a bevásárló kocsit a polcok között és már alig várta, hogy híres emberekkel találkozzon. Ez kisvártatva be is következett.

Az ásványvizek polcánál a Five együttes egyik tagja nézelődött. Szórakozzunk egy kicsit, gondolta Tanita.

"Szia, Tanita Tikaram vagyok és nagy rajongótok." - mondta a fiatal férfinek és érezte, hogy pillanatokon belül megrészegül hajzselészagtól. "Mindig is szerettem volna megkérdezni, hogy miért N'Sync a nevetek. Tisztára úgy hangzik, mint valami kerti szivattyúba való alkatrész neve. Ott van például a Five, az egy egyszerű név. Azok a fiúk őszintén a világ elé tárják, hogy mennyire gyökerek. Szerintem nektek is ezt az utat kellene követnetek. Na, szevasz." - csacsogta és betett a kocsijába egy hatpalackos csomagot. A fiatal férfi kedvesen mosolygott a Tanitára, majd dührohamot kapott és felrobbant.

Tanita tovább sétált - arctisztító vattát, lábkörömollót, két tubus bőrradírt és egy tégely szemránckrémet dobott bevásárlókocsijába. A tamponok polcánál összetalálkozott Stevie Wonderrel.

Szegény Stevie-vel mindig szórakoztak a vásárlók: arra hergelték, hogy mutassa meg a fókatáncát, ami önmagában is nagyon vicces volt, de a színesbőrű előadó ráadásul tánc közben mindig levert pár dolgot a polcról - a görcsösen visszafojtott néma röhögésnél jobb testedzés pedig nincsen. Tanita közönyösen betett egy csomag tampont a kocsiba.

hal a vízbenA sarkon majdnem összeütközött Sandra Bullockkal. "Szia Stevie! Táncoljunk!" - rikkantotta a híres színésznő vidáman, majd felrobbant. Stevie ijedtében levert pár tárgyat.

A tejtermékek polcánál Björn Ulvaeus és egy biztonsági őr beszélgetett. "Tejterméket loptál, te szar?" - kérdezte a biztonsági őr agresszív hangon. Tanita és Björn döbbenten néztek az őr arcába. Tanita tizennégyig számolt de nem történt semmi. "Tompa seggek vagytok" - mondta a két férfinek és betett a kocsiba két margarint és egy doboz kockasajtot. A biztonsági őr erre bottal szájon ütötte Björn Ulvaeust, Tanita pedig otthagyta őket.

Az elektronikai szekció környékén, ahova hajsütővasért indult Tanita, furcsa torz zajok hallatszottak. Paksi Endre volt a zaj forrása - egy kupac műanyag hulladék mellett állt és egy kézi hangosbeszélőbe üvöltött. "JAJ! VÉLETLENÜL ELEJTETTEM A SZÁZ FORINTOS KÁVÉFŐZŐT! JAJ! VÉLETLENÜL RIPITYÁRA ZÚZTAM A SZÁZ FORINTOS KÁVÉFŐZŐT!" - kiáltotta, azzal egy százforintost pöccintett a polcra, majd levert egy másik kávéfőzőt és kivörösödött tokával újra üvölteni kezdett, miközben lábai alatt recsegve dezintegrálódott a berendezés.

A bugyik polca felé tartva Tanita áthaladt a gyerekosztályon, ahol Silvio Berlusconit látta, aki épp egy gyerekbiciklivel próbált közösülni.

kígyó a vízbenA fehérnemű osztályon Tanita találkozott régi barátjával, Harasztosi László parafenoménnel. Tanita érezte, elérkezett a nagy pillanat. "Nagy baj van mester, egy hosszú szőrszál nőtt a mellbimbómon, igazán semmiség az egész, kérem segítsen, kérem, kérem, segítsen." - mondta a férfinek. Harasztosi bevásárlókocsijában izgatottan mozgolódtak a transzcendens energia áradása hatására feltámadt a löncshúsok. A parafenomén kedvesen mosolygott és egy elegáns mozdulattal Tanita melleire helyezte kezeit. Tanita erre spiccel a férfi heregolyóiba rúgott.

Harasztosi a váratlan fájdalomtól előre hajolt, Tanita ezt kihasználva a hátára helyezte a gyalogsági taposóaknát. A parafenomén a bánatosan sétált tovább a hátára ragadt aknával, amíg össze nem találkozott egyik régi páciensével Stevie Wonderrel. Stevie boldogan lapogatta gyógyítója hátát, így mindketten felrobbantak.

Tanita a pénztárnál két robbanás hangjára lett figyelmes. Az egyik robbanás az elektronikai osztály felől hallatszott, a másik a tejtermékek polca felől. Egy álszakáll repült a levegőben.

Horn Gyula és Orbán Viktor kedvesen szatyrokba pakolták Tanita cuccait, aki közben fizetett. Tanitának a parkolóban eszébe jutott, hogy elfelejtett toulolt venni, de amikor visszafordult szomorúan tapasztalta, hogy az egész áruház felrobbant és ő kádja zavaros vizében ül, kezében hajszárítóval.