Árpád
-2 °C
3 °C

Robbanások Áruháza

2002.03.01. 12:01
Egy nap Tanita Tikaram arra ébredt kádja zavaros vizében, hogy a klotyóra kikészített diszperzitesvödörből elfogyott a toluol. Kiszállt ezért a kádból és kiment a nappaliba a hajszárítóval, hogy megnézze a hörcsögöket. Nem talált élő hörcsögöt a forgács alatt - emiatt egyrészt szomorú lett, másrészt - mivel nappal volt - eldöntötte, hogy elmegy bevásárolni. Pénztárcáját kabátja bal zsebébe süllyesztette, a jobba pedig egy gyalogsági taposóaknát tett, hátha kelleni fog.

A Híres Emberek Áruháza neonfényben és péksüteményillatban úszott. Tanita vidáman tolta a bevásárló kocsit a polcok között és már alig várta, hogy híres emberekkel találkozzon. Ez kisvártatva be is következett.

Az ásványvizek polcánál a Five együttes egyik tagja nézelődött. Szórakozzunk egy kicsit, gondolta Tanita.

"Szia, Tanita Tikaram vagyok és nagy rajongótok." - mondta a fiatal férfinek és érezte, hogy pillanatokon belül megrészegül hajzselészagtól. "Mindig is szerettem volna megkérdezni, hogy miért N'Sync a nevetek. Tisztára úgy hangzik, mint valami kerti szivattyúba való alkatrész neve. Ott van például a Five, az egy egyszerű név. Azok a fiúk őszintén a világ elé tárják, hogy mennyire gyökerek. Szerintem nektek is ezt az utat kellene követnetek. Na, szevasz." - csacsogta és betett a kocsijába egy hatpalackos csomagot. A fiatal férfi kedvesen mosolygott a Tanitára, majd dührohamot kapott és felrobbant.

Tanita tovább sétált - arctisztító vattát, lábkörömollót, két tubus bőrradírt és egy tégely szemránckrémet dobott bevásárlókocsijába. A tamponok polcánál összetalálkozott Stevie Wonderrel.

Szegény Stevie-vel mindig szórakoztak a vásárlók: arra hergelték, hogy mutassa meg a fókatáncát, ami önmagában is nagyon vicces volt, de a színesbőrű előadó ráadásul tánc közben mindig levert pár dolgot a polcról - a görcsösen visszafojtott néma röhögésnél jobb testedzés pedig nincsen. Tanita közönyösen betett egy csomag tampont a kocsiba.

hal a vízbenA sarkon majdnem összeütközött Sandra Bullockkal. "Szia Stevie! Táncoljunk!" - rikkantotta a híres színésznő vidáman, majd felrobbant. Stevie ijedtében levert pár tárgyat.

A tejtermékek polcánál Björn Ulvaeus és egy biztonsági őr beszélgetett. "Tejterméket loptál, te szar?" - kérdezte a biztonsági őr agresszív hangon. Tanita és Björn döbbenten néztek az őr arcába. Tanita tizennégyig számolt de nem történt semmi. "Tompa seggek vagytok" - mondta a két férfinek és betett a kocsiba két margarint és egy doboz kockasajtot. A biztonsági őr erre bottal szájon ütötte Björn Ulvaeust, Tanita pedig otthagyta őket.

Az elektronikai szekció környékén, ahova hajsütővasért indult Tanita, furcsa torz zajok hallatszottak. Paksi Endre volt a zaj forrása - egy kupac műanyag hulladék mellett állt és egy kézi hangosbeszélőbe üvöltött. "JAJ! VÉLETLENÜL ELEJTETTEM A SZÁZ FORINTOS KÁVÉFŐZŐT! JAJ! VÉLETLENÜL RIPITYÁRA ZÚZTAM A SZÁZ FORINTOS KÁVÉFŐZŐT!" - kiáltotta, azzal egy százforintost pöccintett a polcra, majd levert egy másik kávéfőzőt és kivörösödött tokával újra üvölteni kezdett, miközben lábai alatt recsegve dezintegrálódott a berendezés.

A bugyik polca felé tartva Tanita áthaladt a gyerekosztályon, ahol Silvio Berlusconit látta, aki épp egy gyerekbiciklivel próbált közösülni.

kígyó a vízbenA fehérnemű osztályon Tanita találkozott régi barátjával, Harasztosi László parafenoménnel. Tanita érezte, elérkezett a nagy pillanat. "Nagy baj van mester, egy hosszú szőrszál nőtt a mellbimbómon, igazán semmiség az egész, kérem segítsen, kérem, kérem, segítsen." - mondta a férfinek. Harasztosi bevásárlókocsijában izgatottan mozgolódtak a transzcendens energia áradása hatására feltámadt a löncshúsok. A parafenomén kedvesen mosolygott és egy elegáns mozdulattal Tanita melleire helyezte kezeit. Tanita erre spiccel a férfi heregolyóiba rúgott.

Harasztosi a váratlan fájdalomtól előre hajolt, Tanita ezt kihasználva a hátára helyezte a gyalogsági taposóaknát. A parafenomén a bánatosan sétált tovább a hátára ragadt aknával, amíg össze nem találkozott egyik régi páciensével Stevie Wonderrel. Stevie boldogan lapogatta gyógyítója hátát, így mindketten felrobbantak.

Tanita a pénztárnál két robbanás hangjára lett figyelmes. Az egyik robbanás az elektronikai osztály felől hallatszott, a másik a tejtermékek polca felől. Egy álszakáll repült a levegőben.

Horn Gyula és Orbán Viktor kedvesen szatyrokba pakolták Tanita cuccait, aki közben fizetett. Tanitának a parkolóban eszébe jutott, hogy elfelejtett toulolt venni, de amikor visszafordult szomorúan tapasztalta, hogy az egész áruház felrobbant és ő kádja zavaros vizében ül, kezében hajszárítóval.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?