Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Meg vannak számlálva Leekens napjai

13
2018.06.19. 16:53

Gyors egymásutánban három újság is lehozta hétfőn, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) megválik az október végén kinevezett kapitányától, a belga Georges Leekenstől.

Mivel nem volt olyan edző a még oly' ingatag magyar válogatott kispadján sem soha, aki félóra alatt elveszítette a közönség szeretetét, rokonszenvét, igazából már március vége óta folyamatos a találgatás: mi kell - ha egy kazahok elleni hazai vereség nem elég -, hogy önkritikusan bevallja a sportág megújítására szegődött, soha ilyen jó módban nem lévő MLSZ-vezérkar, amit minden épeszű futballdrukker gondol.

Egymás közt arra fogadtunk, vajon elkezdi-e a Nemzetek Ligáját, vagy magától elmegy még előtte? Hogyan fogják kommunikálni a bukását, miután gondosan és tudatosan benyalt Orbánnak?

Számoljuk tehát együtt a napokat, mikor lesz vége a belga korszakának, mikor jön a nagy bejelentés, vagy épp az menti meg a belgát, hogy mindenki a nagy bejelentést várja.

Amikor az MLSZ hosszan mérlegelt és kapitányt keresett, akkor Egervári Sándor, Pintér Attila és Georges Leekens jött ki a kalapból.

Egervárinak jó időszaka volt, más kérdés, ha valóban értette volna a dolgát, ha az a korosztály több segítséget kap a kispadról, nem kellett volna 2016-ig várni, hogy ott lehessünk valamelyik nagy tornán.

Pintér nem nyert tétmeccset,

Leekens jelen állás szerint el sem jut tétmeccsig. Egy jó félidővel búcsúzik.


Igazi bravúr volt szerződtetni mindkettőt. Mekkora volt már a gondolat is, hogy Pintér vagy Leekens alkalmas és beválik. Pintér az amszterdami 1-8-ra volt válasz, Leekens az andorrai és luxemburgi megsemmisülésre.

Ha valaki egyszer meg akarja érteni a magyar futball működését, ezt a gondolkodást kell megértenie. Felcsúton és az OTP-ben, a parlamentben van egy párhuzamos futballvilág, nagy kár, hogy néha jönnek valóságos ellenfelek. Nélkülük egyszerűbb lenne.

Borítókép: Georges Leekens. Fotó: Huszti István / Index.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?