Koronavírus adatok

2022. jan. 27.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Angelika
-3 °C
5 °C

Hajós András: A mókus, a malac, a medve és a pöfeteg

A mai meséből kiderül, hogy milyen súlyosan egészségkárosító, ha valaki folyamatosan fölösleges stresszben éli az életét.

A mai mesélőnkről:

Hajós András, az Emil.Rulez! zenekarával szerzett magának országos ismertséget, és amióta a tévézésre váltott, azóta is mindig igyekszik valahogy bevinni a zenét a tévébe. A zenészből lett sikeres tévés műsorvezető mostanában Youtube-on tevékenykedik leginkább a Dalfutár című saját műsorával. A műsort nem nézték elegen ahhoz, hogy megragadjon a tévében, pedig az utóbbi évek egyik legjobb tévéműsoráról van szó.

Mi az a Mesemondó?

Felkértünk egy sor ismert színészt és zenészt, hogy olvassanak fel nekünk régi diafilmeket, amelyek sokszor még magukon viselik az előző rendszer lenyomatait néhány elejtett félmondat, szokatlan narratíva vagy éppen túlzottan didaktikus üzenet formájában.

De persze olyan diafilmek is készültek szép számmal a magyar diafilmgyártás százéves történetében, amelyek művészi rajzokkal, kedves, vagy éppen nagyon is véres történetekkel igyekeztek lekötni a mesékre váró gyerekeket.

Válogattunk mindenféléből, úgyhogy lesz itt minden, hercegnők, állatok, furcsa és vicces mesék, meg persze rengeteg tanulság!

Ha megnéznétek a többi mesét is, ide kattintsatok!

mozi fekvo.png

Ha ti is akartok otthon diázni: www.diafilm.hu. További hangosított diafilmeket pedig ezen a Youtube-csatornán nézhettek.