Újra előkerült azt állami Turizmus Bank
Az NGM megint a piacinál olcsóbban adna állami hitelt a szállodáknak, éttermeknek.
Az NGM megint a piacinál olcsóbban adna állami hitelt a szállodáknak, éttermeknek.
Azért május 8-ra szervezték az akciót, mert május a tölcsér a 8-as pedig két gombóc.
Kínai éttermekben akartak különböző fogásokat készíteni az összefogdosott nyolcszáz állatból.
A Babel és a Fausto's került bele a híres francia étteremkalauzba, mindketten 15 pontot kaptak.
Hol várják szívesen a kutyás vendégetM
A körúti Szamos az.
Fél éve nem voltam az Olimpiában és akkor pont mindenki róla írt, sehogy se adta ki, hogy akkor majd én is.
Már a harisnyás buli után is odamentünk, illetve én nem, mert én mentem trélert intézni a drágaságnak, ami a Rákóczi úton bírt megállni.
A Centrál tulajai úgy döntöttek, hogy feldobják az étterem kulináris kínálatát, így február 19-től felfogadták Mihályi László cukrászmestert, a Sofitel korábbi főcukrászát, a váci Desszert Szalon apját, a francia desszertvilágbajnokság első magyar döntősét.
Vasárnap reggel, utolsó szabadnap, meg amúgy sincs itthon semmi, menjünk el valahova reggelizni.
A Momotaro egy III.osztályú vendéglátóipari egység.
Nincsen tél és karácsonyi szezon forró, alkoholos italok nélkül.
Az Andrássy úti Klassz rögtön nyitás után belopta magát a szívembe.
Budapestiek szeretnek azon nyafogni, hogy Budán nincsenek helyek.
Új küldetésünk, hogy megtaláljuk a tuti ebédmenüt kínáló budapesti éttermet.
A múlt hét végén megnyílt a budapesti Braseiro, az első hazai brazil étterem.
Régóta gondolkodom, hogy mi a baj a magyar cukrászdákkal, mert bárhogy is nézem, mindegyikben van valami, ami nem stimmel.
Újabb klónját rendezik meg a Torkos Csütörtöknek.
Nem könnyű a lelkes háziasszonyka élete, főleg ha étterembe akar menni.
Kihasználtam a Torkos Csütörtököt, ráadásul egy győri étteremben, ahol az akciót megnyújtva torkos hétvégét tartottak.
A Lánchíd Palotában, ünnepélyes keretek között hirdette ki a Dining Guide nevű magyar és angol nyelven megjelenő étteremkalauz január utolsó napján 2007 legjobb éttermeinek listáját, amelyen tavaly óta jelentős változások történtek. (Fotó: Manna Lounge) A tekintélyes bírálóbizottság az idei első tíz közé a tavalyi nyertesek közül csak a Lou Lou, a Páva, a Le Bourbon és a Fausto's éttermet juttatta be.
Hamvazószerda idén a lehető legkorábbi dátum utáni napra esik, azaz február 6-ára.
A lajosmizsei Tanyacsárda többször elnyerte már a "Vidék legjobb étterme" címet, ezért úgy gondoltuk, kutyaharapást szőrivel alapon a karácsonyi ételmérgezést idén itt fogjuk tetézni egy ebéddel, hogy leteszteljük, érdemes-e még ez a vendéglő a szuperlatívuszokra.
Karácsony alkalmából közös vacsorázásra gyűltek össze a Tejben-vajban szorgalmas posztgyárosai (jó részük legalábbis) az Ó utca 24.
Pár évvel ezelőttig meglehetős olajozottsággal működött Magyarországon a borravaló-rendszer.
Vonka úrral vacsoraidőben érkezünk a budai alsó rakpartot a Margit körúttal összekötő egyik kis utcában, a Kacsában található Mandragóra Kávéház barátságos teraszához.
Lehet, hogy hülyén hangzik, de vannak olyan éttermek, ahol már attól jól érzi magát az ember, hogy a környezet szép.
Budapestre különösen jellemzőek az örök érvényű kérdések, amelyeket évről-évre mindig fel lehet tenni, ilyen például a „mért nem lehet itt egy jót reggelizni” – kérdés.
Nagy örömünkre szolgál a héten megnyílt Vita Juice Bar a Mom Parkban, amit már gyorsan le is teszteltünk.
Pár lépés csak Európa.
New Yorkban a hamburger reneszánszát éli.
Mindig jól jön egy barát, aki tudja, hol kell enni egy városban, de ha ez a barát éppen New Yorkban van, és épp itt tudja, hogy melyek a legjobb brunch, ebéd- és kávézóhelyek, akkor ez a barát felbecsülhetetlen érték.
Történt ugyanis, hogy épp egyszerre sikerült a világ legjobb városában tartózkodnunk vendég bloggerünkkkel, Chili&Vaniliaval, aki történetesen élt New Yorkban és titkos, de annál megbízhatóbb kulináris forrásból tudta, hogy Chinatownban hol a legjobb a dim sum.
Így keveredtünk a Mandarin Court nevű helyre a 61 Mott Streeten, ahol várakozásunk ellenére egyből kaptunk asztalt, igaz szerencsénk is volt, mert mi csak ketten voltunk.
Szerencsére a japánok mindig kitalálnak valami vicceset, így legalább nekünk is van miről beszámolnunk itt a blogon.
Kipróbáltuk az Indonéz Nagykövetség menzáját, és már a legelején leszögezhetjük, hogy életünk eddigi legjobb menzája volt: inkább emlékeztetett ugyanis egy néhány fős vendégségre, ahol odafigyeléssel készítik az ételeket a vendégseregnek, semmint egy ízekben szegény, spórolós menzára.
Első hallásra meglehetősen bizarr ötlet, hogy éttermek mellékhelyiségeinek vizslatásába kezdünk, de valójában talán mégsem annyira.
A Manna Lounge-ba látogattunk el az étteremben szervezett Olasz Hét alkalmából, ahol a számunkra korábban ismeretlen Puglia tartomány specialitásait és borait kóstolhattuk meg.
Egy ideje már járunk a Kertész utcában található Hummus Bárba, így itt volt az idő, hogy megosszuk az olvasókkal, hogy szerintünk itt a legfinomabb humusz egész Budapesten.
Ismét ellátogattunk a Klasszba, hogy végre megtudjuk, hogy mi nem vagyunk-e képesek megkülönböztetni az átlagos éttermet a világszámtól, vagy mindenki más hülye.
A budapesti szendvicsfelhozatal tesztelése során a következő szendvicsbárokat próbáltuk ki a lehető legnagyobb lelkesedéssel, a majonéztúladagolástól sem visszarettenve: Sundance Sandwich, Duran Sandwiches, Marie Kristensen Sandwich Bar, Subway, Brunch és Culinaris.
Ismét bővült az etnikailag elkötelezett éttermek garnitúrája a városban.
Meglátogattuk a Klassz nevű éttermet, közvetlenül a Divatcsarnok szomszédságában, mert ez most egy olyan hely, amiről beszélnek.
Legutóbb a Wasabi kínálatat teszteltük, most pedig a Netpincéren keresztül megnéztük, hogy mit tud a Bambuszliget.
Installátor készíti az ételeket – jegyezte meg a kortárs tálalásról a társaságunk egyik tagja, amikor az előételeket szolgálták fel.
Az éttermek sorsáról jelentős mértékben döntő, befolyásos, profi étteremkritikusok mellett az amerikai éttermek egyre inkább a bloggerek kegyeit is keresik.
Egy korábbi összeállításunkban a budapesti indiai éttermeket próbáltuk rangsorolni, de legalábbis megnézni, hogy melyik mit tud.
Nem igazán illik az ünnepi tematikához és a diétához sem, de kipróbáltuk a Tuk-Tuk nevű házhozszállítós ázsiai éttermet.
Egy korábbi összeállításunkból tévedésből maradt ki a Kolosy téri Sushi Sei, ami szintén a jobb japán éttermek közé tartozik Budapesten.
A Pata Negra két éve a törzshelyek közé tartozott, aztán hirtelen elkezdtek árakat emelni és adagokat csökkenteni, ami a tapa-kategóriában igencsak szembetűnő, és többször valahogy mindig egy ezressel kevesebbet adtak vissza a pincérek.
A Taco Expresstől rendelni ebédet hétköznap elég merész vállalkozás.
A XIII.
A Momotaro Ramen, a belvárosi Széchényi utcában valójában nem több mint egy ázsiai gyorsétterem, de nem a koszos budi kínai változatból, amiből érthetetlen módon sok van a városban, taknyos a kaja és ráadásul legtöbbjükben még enni is látni embereket.A Momotarot nehéz lenne kínainak mondani, mert a hely kulcsétele, a ramen ugyan kínai eredetű de a 19.
Van valami nagyon lélekmelengető abban, ha az ember Kelet-Szlovákiában járva csak arra a pár helyi specialitásra korlátozza az étkezést, amit minden étlapon megtalál: Bryndzové halušky, Strapačky és Pirohy azaz sztrapacska, káposztás galuska, és ennek a különböző variációi, hússal mellé vagy anélkül.