Bokros: Nem léptem be az MSZP-be

2009.03.20. 19:17 Módosítva: 2009.03.20. 19:52
A Hírszerzőnek adott szerdai interjúja után az Inforádió Aréna című műsorában is tagadta MSZP-s tagságát Bokros Lajos. Azt mondta, ha előkerülne egy papír, azon nem az ő aláírása lenne.

Bokros Lajos továbbra is azt állítja, nem lépett be a Magyar Szocialista Pártba. "Nem szoktam potyautasként viselkedni, ha belépek egy pártba, akkor fizetem a tagdíjat" - mondta az MDF EP-listáját vezető volt pénzügyminiszter az Inforádió pénteki Aréna című műsorában. Hozzátette, tagja volt az MSZMP-nek, a KISZ-nek, mindezeket ma emelt fővel vállalja, "ha beléptem volna az MSZP-be, miért kellene letagadni?".

Korábban Burány Sándor, az MSZP kispesti elnöke az Index kérdésére megerősítette, hogy Bokros 1996-ban csatlakozott a lakóhelye szerinti pártszervezethez. Burány szerint a Horn-kormány minisztere hivatalosan a párt tagja lett, de jogviszonya időközben megszűnt, mert nem járt el a helyi MSZP rendezvényeire, és nem fizette a tagdíjat sem.

Az Aréna műsorvezetője felidézte az 1996-os mozgóvilágos interjút, amelyben Bossányi Katalin megkérdezte tőle, hogy lemondása után az "utolsó bosszúnak" szánta-e a belépést. Bokros erre úgy reagált, "akkoriban interjúkat adtam azzal a szándékkal, hogy elmagyarázzam, miért akartam belépni". Megismételte, a Horn-kormányból történt távozása után Washingtonba, a Világbankhoz ment dolgozni.

A műsorvezető felvetésére, hogy a belépési nyilatkozat bizonyítja valaki igazát, ha előkerül, Bokros azt válaszolta, "azon nem az én aláírásom lesz".