Rárántották a kormányt a szlovák nagykövetre

2009.08.27. 18:35
Egy nappal azután, hogy Molotov-koktélt dobtak a szlovák nagykövetség épületére, most a nagykövetet inzultálták. Autóját a Bem téren leszorították, és nemzetisége miatt szidalmazták. A rendőrség most azt vizsgálja, a két autósnak lehet-e köze a tegnapi támadáshoz.

Rárántotta a kormányt a szlovák nagykövet autójára, egy magyar vezető, majd utasával együtt szidalmazni kezdte a diplomatát a Bem téren. azt, hogy az autóban ülők tudták-e, kivel kerültek szóváltásba, nem tudni. A szlovák rendszámos autóban ülő nagykövetnek azonban egyebek mellett nemzetiségét is felemlegették.

Úgy tudni, a magyar autót a Szépvölgyi úton tartóztatták fel a rendőrök, tanúként hallgatták ki őket, átvizsgálták az autójukat, és házkutatást is tartottak náluk, de egyelőre még csak vizsgálják, hogy összefüggésbe hozhatók-e, a nagykövetség elleni támadással. (Emlékeztetőül: tegnap Molotov-koktélt dobtak a szlovák nagykövetség épületére.)

A szlovák nagykövetség időközben a rendőrség rendelkezésére bocsátotta azokat a biztonsági kamerás felvételeket, melyek megörökítették a Molotov-koktélokat dobó férfit, ezt szakértők vizsgálják. A BRFK közben megkezdte a környéken működő összes térfigyelő kamerás, illetve az épületek biztonságára telepített egyéb ipari kamerás felvételek beszerzését. Az ügyben továbbra is a Szervezett Bűnözés Elleni Osztálya nyomoz a kedd éjszakai Molotov-koktélos támadás kapcsán.