Már 140 milliós sikkasztással is vádolják Kolompárt

2009.10.09. 08:30
Újabb vádiratot nyújtott be Kolompár Orbán ellen a kecskeméti városi ügyészség. Az Országos Cigány Önkormányzat elnöke állítólag fiktív számlákkal igazolta 140 millió forintnyi uniós támogatás elköltését.

Újabb, immár a harmadik vádiratot nyújtott be az ügyészség a Kecskeméti Városi Bíróságra Kolompár Orbán ellen,írja a Népszabadság. A hatóságok szerint az Országos Cigány Önkormányzat vezetője öt társával 140 millió forint európai uniós támogatást sikkasztott el.

Kolompár a Kiskunmajsai Cigány Érdekképviseleti Szervezet és az Cigányság Foglalkoztatásáért Kht. vezetőjeként 255 millió forint támogatásra pályázott, ebből 140 milliót kaptak meg a támogatás felfüggesztése előtt.

A pénzből egyetlen munkahelyet sem teremtettek, az ügyészség vádjai szerint a felhasználását fiktív számlákkal igazolták.

Kolompár ellen már két másik ügyben is vádat emeltek, Budapesten folytatólagosan elkövetett sikkasztással gyanúsítják, a vád szerint jogosulatlanul vett fel több mint ötmillió forintot a cigány önkormányzat pénztárából. A kecskeméti ügyészség első vádiratában pedig jogosulatlan gazdasági előny megszerzése a vád, mert Kolompár és három társa 14 millió forintot igényelt az Országos Foglalkoztatási Közalapítványtól, majd a kiutalt hétmillió forint elköltését fiktív számlákkal igazolták.