Visszalépett Csécsei a tanácsadói szerződésétől

2010.03.09. 09:02

Megszűnt Csécsei Béla volt szabad demokrata józsefvárosi polgármester nettó 750 ezer forintos megbízási szerződése, értesült a Magyar Hírlap.

Csécsei Béla, Józsefváros független, korábban SZDSZ-es polgármestere szeptember 2-án mondott le posztjáról megromlott egészségi állapotára hivatkozva. Lemondása napján Takács Gábor SZDSZ-es alpolgármester megbízásos tanácsadói szerződést kötött a józsefvárosi önkormányzat nevében Csécsei Bélával, öt évre, havi nettó 750 ezer forint értékben. A szerződés értelmében a volt polgármester tapasztalataira és véleményére elsősorban az önkormányzat gazdálkodásával és oktatási ügyekkel kapcsolatban tartott volna számot az önkormányzat.

A szerződést határidőre kötötték, így rendes felmondás esetén az öt évre esedékes megbízási díjat ki kellett volna fizetni. Kocsis Máté, tavaly novemberben megválasztott fideszes polgármester sem decemberben, sem januárban nem igazolta a szerződés teljesítését és nem is engedélyezte a megbízási díj kifizetését, írja a Magyar Hírlap.

Kocsis Máté végül úgy állapodott meg Csécseivel, hogy március 4-ei hatállyal közös megegyezéssel felmondják a szerződést, de Csécseit kéthavi megbízási díj még megilleti. A Józsefvárosi Önkormányzat kedden közleményt adott ki, amelyben megerősítették, hogy közös megegyezéssel bontották fel a szerződést.

Ha kitöltötte volna az öt évet a volt polgármester, akkor nettó 45 millió forintot kapott volna a VIII.kerületi önkormányzattól.

A politikus 2014-ig szóló szerződése kapcsán a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya hűtlen kezelés gyanújával nyomozást indított az önkormányzatnál.