Bajnai és Gyurcsány beperelte Budai Gyulát

2010.08.12. 16:02 Módosítva: 2010.08.12. 16:20
A miniszterelnöki megbízottat rágalmazásért perli a két volt kormányfő, miután azt állította, hogy mindketten hamisan tanúskodtak a sukorói kaszinóépítés ügyében.

Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő is beperelte Budai Gyula miniszterelnöki megbízottat. A volt miniszterelnökök kétrendbeli rágalmazás és személyiségi jogaik megsértése miatt fordult bírósághoz amiatt, hogy Budai Gyula július 28-i sajtótájékoztatóján azt mondta, dokumentumok igazolják, hogy Sukoró ügyében Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc hamisan tanúskodtak az ügyészség előtt.

A kétrendbeli rágalmazás magánvádas büntetőeljárást a Ráckevei Városi Bíróságnál, a személyiségi jogi polgári peres eljárást a Pest Megyei Bíróság előtt indította a két politikus.

Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc titkárságai a július 28-i sajtótájékoztató után már visszautasították Budai Gyula állításait.

A hírre Budai Gyula úgy reagált: "ez is azt bizonyítja, hogy jó úton haladunk. A két volt szocialista miniszterelnöknek nem velem, hanem az igazságszolgáltatással és az ügyben rendelkezésre álló dokumentumokkal van vitája".