Torgyán József sem kell már senkinek

2010.09.24. 11:38
Az elmúlt tíz napban két nagyszabású cikkünkben is szavazásra buzdítottuk kedves olvasóinkat, mindkétszer meglepő eredmények születtek. Kiderült, hogy az első Orbán-kormány káderei a többségnek egyáltalán nem hiányoznak, s a többség nem a magyar lósportot és még csak nem is a labdarúgást virágoztatná fel, hanem a tudományt.

Először a Polt Péter újabb legfőbb ügyészi megbízatását felvető hír ürügyén szedtünk össze tizenkét olyan fideszes, illetve jobboldali kádert, akik az első Orbán Viktor-ciklusban fontos szerephez jutottak különféle módokon, most viszont nem számolnak velük. Kiderült, hogy önöknek egyikük sem hiányzik. Tóth István Zoltán a legkevésbé. A legendás Országimázs Központ első embere mindössze negyven szavazatot kapott, de megbukott az ugyancsak ezen a területen sertepertélő Káel Csaba rendező is 48 találatával. Alulról a harmadik helyen az elfeledett egészségügyi miniszter, Gógl Árpád végzett 63-mal.

Azt sem mondhatjuk, hogy erős volt a mezőny, hiszen az első hely sorsa nem klasszisok között dőlt el: az egyik sem hiányzik opcióra kattintottak ugyanis a legtöbben, 3036-an. Sovány vigasz, hogy Torgyán József, a Független Kisgazdapárt bőbeszédű elnöke sokáig versenyben volt. Végül ő is leszakadt durván, 2643-mal lett második. A bronzérmes Kaya Ibrahim nyavalyás 916 ponttal szót sem érdemel.

Hogy olvasóink ezek szerint úgy látják, mégsem volt jobb minden régen, az egy dolog, de hogy már a magyar futball felemelkedését sem tartják szívügyüknek, azon meg vagyunk döbbenve. Lehet, mégsem stadiont kellene építeni Debrecenben, inkább bővíteni lenne ildomos a tudományra fordítandó forrásokat. Merthogy szavazóink úgy látják – 1787-en –, elsősorban a tudósok érdemlik meg, hogy felvirágoztassák őket. A buszgyártást sem lenne hülyeség feltámasztani, vélték 1439-en, míg a világszép lányok felfuttatását már csupán 803-an forszírozták.

Az általunk előzetesen toronymagas favoritnak sejtett labdarúgás azért nem lett utolsó a maga 432 pontjával, hátulról a harmadik pozícióban zárt, a film ellenben mindössze 222-ig jutott. Önöket az ulti sem érdekli, alig 350 szavazó kivételével. Mindenkinek köszönünk mindent.