Vádat emeltek egy tolnai MDF-es jelölt ellen

2010.03.25. 18:35 Módosítva: 2010.03.25. 18:35
Vádat emelt a szekszárdi ügyészség Balogh Árpádné, Szakály független polgármestere ellen az EU pénzügyi érdekei megsértésének kísérlete miatt. Mivel az MDF képviselőjelöltje, mentelmi jog illeti meg.

Vádat emelt az Európai Unió pénzügyi érdekei megsértésének kísérlete miatt a Szekszárdi Városi Ügyészség Tolna megye 5. számú választókerületében induló MDF-es jelölt ellen, értesült az MTI. Az értesülést a Tolna Megyei Bíróságon megerősítették, a pert a szekszárdi városi bíróság tárgyalja majd.

Balogh Árpádné  (forrás: mdf.hu)
Balogh Árpádné (forrás: mdf.hu)

Csullag Józsefné, a Tolna Megyei Bíróság szóvivője közölte: a bíróság a vádirat tartalmáról a per megkezdéséig nem ad tájékoztatást.

A tamási választókerületben MDF-es jelöltként induló Balogh Árpádné, Szakály független polgármestere ellen egy európai uniós pályázat kapcsán indult eljárás. Balogh Árpádné nem kívánt nyilatkozni az ügyről.

Bartos Georgina, a Tolna Megyei Területi Választási Iroda vezetője elmondta, a jelöltet mentelmi jog illeti meg, miután a tamási egyéni választókerületi választási bizottság a  nyilvántartásba vételről elküldte az igazolást a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP), amely a nyomozást folytatta. A mentelmi jog felfüggesztését a VPOP az Országos Választási Bizottságtól kérheti.