Vádat emeltek az Aquaworld volt dolgozói ellen

2011.02.22. 13:25 Módosítva: 2011.02.22. 13:26
A Fővárosi Főügyészség vádat emelt az Aquaworld három volt dolgozója ellen az élményfürdőben 2009 júliusában történt baleset miatt, amikor egy rosszul rögzített aknafedél miatt egy kilencéves kisfiú bezuhant a gépészeti térbe, és meghalt, számolt be a Magyar Televízió déli híradója.

A vádirat szerint a fürdő vízgépésze, uszodamestere és műszaki igazgatója legalább öt nappal a baleset előtt tudta, hogy elromlott a gépészeti térbe vezető akna fedelét rögzítő zár.

A medencénél dolgozó animátorok naponta többször, szóban és írásban is jelezték a feletteseiknek, hogy az aknafedél mozog, sőt egyszer azt is, hogy nagyon mozog, hangzott el a híradóban.

Az ügyészség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolja az Aquaworld egykori vízgépészét, uszodamesterét és műszaki igazgatóját. Az MTV szerint ha a bíróság bűnösnek találja őket, öt év börtönt is kaphatnak.

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője elmondta, hogy a vádlottak már napok óta tudtak az aknafedél meghibásodásáról, mégsem intézkedtek a hiba kijavítására, sőt a szörfmedence működését sem állították le. "Ezzel a mulasztásukkal folyamatos veszélyhelyzetet idéztek elő, amely közvetlen ok-okozati összefüggésben vezetett a gyerek halálához" - tette hozzá.