Friderika
14 °C
25 °C

Nem kérte a peráthelyezést az M3-ason balesetet okozó szlovák nő

2012. 08. 27. 11:24
| Módosítva: 2012. 12. 18. 18:12

Nem kérvényezi az ellene folytatandó eljárás Szlovákiába való áthelyezését Eva Varholíková-Rezesová, az M3-as autópályán történt négy halálos áldozattal járó múlt heti baleset okozója –írta meg hétfőn a szlovák nő ügyvédjére hivatkozva a Novy Cas szlovák bulvárlap.

A szlovák lap szerint Eva Varholíkovának a vonatkozó jogi normák alapján lehetősége lett volna arra, hogy kérvényezze az ellene indítandó bűnvádi eljárás Szlovákiában való lefolytatását, de Tóth M. Gábor, a szlovák nő ügyvédje szerint a védence nem akart élni ezzel a lehetőséggel.

Apja volt a 2. leggazdagabb szlovák

Eva Varholíková-Rezesová a közel tíz éve elhunyt Alexander Rezesnek a gyermeke. A férfi a kilencvenes években Vladimír Meciar kormányának közlekedési minisztere, valamint a kassai vasmű privatizációjának kulcsszereplője, és egy időben az óriásvállalat részvényei közel felének a tulajdonosa volt. Alexander Rezest életében az ország második leggazdagabb embereként emlegette a szlovák média.

A Novy Cas Varholíková döntésével kapcsolatban azt írja, hogy a kassai milliárdos család tagja mindent a magyar hatóságok döntésére akar bízni.

A baleset a múlt héten, kedd hajnalban történt az M3-as autópályán, amikor Varholíková BMW-jenekiment az előtte haladó Fiat Puntónak, ami az ütközés következtében a szalagkorlátnak csapódott, majd kigyulladt. A szabályosan közlekedő Fiatban négyen utaztak, hárman közülük bennégtek a kocsiban, a negyedik utas csütörtökön a kórházban halt meg. A baleset okozóját csütörtökön a bíróság szökés, illetve elrejtőzés veszélye miatt 30 napos előzetes letartóztatásba helyezte, miután elutasította az óvadékra és a házi őrizetre vonatkozó védői indítványt.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.