Rémhír a fekete autós emberrablók sztorija

2012.09.27. 09:17

Visszatérően felröppen a hír fekete autóba tuszkolt és elrabolt fiatalokról, a rendőrség szerint ez adhatta az ötletet egy győri lánynak, aki az idejével próbált a barátjának elszámolni. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtöki közleménye szerint szeptember 21-én tett feljelentést a 18 éves diáklány.

Azt állította, hogy miközben hazafelé tartott, egy fekete autó állt meg mellette, a hátsó ülésről kiszálló férfi megragadta a karját, megpróbálta őt berángatni az autóba, de ekkor az utcán megjelent egy idős hölgy, és ez megzavarta. A férfi állítólag megrémült, beszállt a járműbe, amely rögtön továbbhajtott.

Amikor a lány ezt elmondta a barátjának, ő nyomban hívta a kapitányság ügyeletét. Az életvédelmi alosztály nyomozói azonnal elkezdték feltérképezni az ügy részleteit. Nyomozást rendeltek el személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt. A közlemény szerint gyorsan kiderítették, hogy a diáklány azért találta ki az elrablására tett kísérlet meséjét, mert két órájával nem tudott barátja felé elszámolni. A lány a rendőröknek azt mondta, hogy már megbánta a történteket, „nem akart ő a rendőrségnek feleslegesen munkát adni”.

A közleményben a rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy ne üljenek fel a fekete autós rémhírnek, amely főként az interneten terjed. A rendőrség tudomása szerint nem történt ilyen bűncselekmény. A rendőrségre még nem érkezett egyetlen ilyen bejelentés sem.