Fiam, csomagod jött Orbán Viktortól!

2013.08.21. 16:33

Győrffy György István király és műve című könyvét küldte el Orbán Viktor miniszterelnök a jó eredményt elérő érettségizőnek, írja az Átlátszó Oktatás blog. A miniszterelnök egy könyvjelzőt is ajándékozott a diákoknak, amelyen gratulál a címzett „kiemelkedő tanulmányi teljesítményéhez” és sikeres érettségi vizsgájához.

original
Fotó: atlatszooktatas.blog.hu

Tanácsadói tanács

Granasztói György, a Magyar Corvin-lánc Iroda vezetője és Orbán egyik miniszterelnöki megbízottja javasolta, hogy a jó eredményt elérő harmincezer érettségizőt egy könyvvel jutalmazza a kormányzat. A miniszterelnök körüli tanácsadókról szóló cikkeinket itt és itt olvashatják el.

Orbán az oktatási rendszer átalakításáról is szót ejt, olyan felsőoktatást szeretne, amely nemzetközi mércével is versenyképes diplomát ad a hallgatóknak. A könyv a kiadó honlapja szerint 1750 forintba kerül, de nem rendelhető, mert elfogyott. A blog közérdekű adatigénylést adott be a Miniszterelnökségre, hogy megtudja mennyibe került összesen az érettségizőknek küldött csomag.

Győrffy György történész a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja volt, magyar őstörténettel, a honfoglalás időszakával és történeti földrajzzal is foglalkozott, 2000-ben hunyt el. Annak ellenére, hogy már majdnem harminc éves, az István király és műve a mai napig a magyar középkortörténet klasszikusának számít.