Papcsák Ferencnek arcizma se rándul

2013.09.26. 18:35 Módosítva: 2013.09.26. 18:36

Jogilag érthető, minden más szempontból egészen meghökkentő lépést tett csütörtökön Papcsák Ferenc, Zugló polgármestere. A zuglói polgármester szerdán került a figyelem középpontjába, amikor megjelent egy hangfelvétel, amelyen egy vállalkozó  korrupcióval vádolja meg. A felvétel szerint akár 100 millió forintnyi korrupciós pénz is kerülhetett Papcsákhoz. A vállalkozó Ferdinandy Istvánnal, a Papcsákkal rossz viszonyban lévő alpolgármesterrel beszélget a hangfelvételen.

Patkányozzák Papcsákot egy titkos felvételen >>>>

Papcsák: Összeesküvés a kenőpénzvád >>>>

Papcsák leleplezte magát, véli alpolgármestere >>>>

Feljelenti azt, aki nem tett feljelentést

Papcsák most ebben az ügyben tett újabb feljelentést: arra kéri a rendőrséget, vizsgálja meg, hogy megvalósult-e a vesztegetés feljelentésének elmulasztása bűntette. Magyarul: a vesztegetéssel megvádolt politikus feljelentést tesz, amiért nem jelentették őt fel vesztegetés vádjával.

A zuglói önkormányzat sajtóközleménye egészen pontosan így érvel: „A hangfelvétel szövegkörnyezetéből feltételezhető, hogy az már jóval korábban készült. Amennyiben Ferdinandy István alpolgármester hivatalos személy, és nem tette meg haladéktalanul a tudomására jutott állítólagos vesztegetés miatt a feljelentést, az megalapozhatja büntetőjogi felelősségre vonását. A fentiek tisztázása érdekében Papcsák Ferenc arra kérte a nyomozó hatóságot, vizsgálja meg a felvételt és készítésének körülményeit” – áll a közleményben.

De nem ez az egyetlen eljárás, amit Papcsák kezdeményezett. A polgármester feljelentést tett rágalmazás, becsületsértés és hamis vád alapos gyanúja miatt is, ismeretlen tettes ellen.

Mindenki feljelent

Az MTI szerdai információi szerint az MSZP feljelentést tesz a hangfelvétel miatt. Lukács Zoltán, a párt frakcióvezető-helyettese közölte: a kormánypártot érintő feltételezett korrupciós ügyben Orbán Viktor miniszterelnöknek is meg kell szólalnia.

Az LMP is bejelentette, hogy feljelentést tesz bűnszövetségben üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés gyanúja miatt. Schiffer András frakcióvezetője szerint ha valaki komolyan veszi a hangfelvételt, akkor az arról szól, „hogy a kormánypárt maffiaszervezet-szerűen működik”. A Demokratikus Koalíció (DK), az Együtt-PM és a Jobbik is hatósági vizsgálatot követel.