Kockás ingbe bújt egy fideszes képviselő is

2016.02.19. 10:56
Bencsik János fideszes országgyűlési képviselő kockás inges képet posztolt magáról a Facebookon. Beszólt Klinghammer Istvánnak, és azt tervezi, a parlamentbe is ebben a ruhában fog bejárni.

Klinghammer István volt felsőoktatási államtitkár kockás inges pedagógusokat ócsárló megjegyzése után a tanári tiltakozás szimbóluma lett ez a ruhadarab. A Facebookon rendre jelennek meg tanárok, diákok és ellenzéki politikusok is kockás ingben - így kifejezve szolidaritásukat.

Ehhez képest meglepő, hogy egy fideszes politikus is kockás ingbe bújik, és képet is feltesz erről a Facebookon. Péntek reggel posztolta magát kockás ingben Bencsik János fideszes parlamenti képviselő, aki kommentárt is fűzött a lépéséhez.

"Nem a ruha teszi az embert." - Nekem még ezt tanították földműves nagyszüleim a békési tanyavilágban. Akadémusi körö...

Közzétette: Bencsik János - A Tatai medencéért – 2016. február 18.

"Nem a ruha teszi az embert. Nekem még ezt tanították földműves nagyszüleim a békési tanyavilágban. Akadémikusi körökben úgy tűnik, hogy nem mindenkihez jutott el e népi bölcsesség" - üzente Bencsik félreérthetetlenül Klinghammernek, aki korábban az ELTE rektora is volt. Bencsik szerint az, hogy "ki milyen inget visel, elsősorban divat és ízlés dolga, s az elvégzett munka minőségét aligha befolyásolja".

A fideszes politikus nem írta le, hogy egyetért a tanárokkal, és miben látja az oktatási rendszer problémáit. A lépése azonban nem egyszeri lesz: a parlamentbe is kockás ingbe akar a jövőben bejárni.

Eddig is szerettem a kockás ingeket, de talán itt az ideje, hogy a Kossuth téri munkahelyemre is rendre abban jelenjek meg szolgálatra. :-)

12717236 935969396484697 3825647157203758399 n
Fotó: Bencsik János

Nem ez az első eset, hogy Bencsik János, aki régebben energiaügyi államtitkár is volt, szembemegy a hivatalos Fidesz-állásponttal. Korábban többször előfordult, hogy nem szavazott meg egy neki nem tetsző törvényjavaslatot, vagy nyíltan kritizált egy kormányzati döntést (például a paksi titkosítást vagy a trafiktörvényt).

Fideszes képviselők eddig csak a háttérben, név nélkül ismerték el, hogy maguk is észlelik az oktatási rendszer problémáit. Reggel írtunk arról, hogy a fideszes képviselők is látják, hogy gondok vannak a Klikkel és a rendszerrel, volt, akinek tanárismerőse maga is tüntetett.