Mária
-6 °C
-2 °C

Utoljára Gyurcsány alatt lehetett népszavazást ünnepelni

2016.02.23. 20:01

A Fidesz meg tudja nyerni a boltbezárásról szóló kérdést

Ezt Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter mondta a Joghallgatók Önképző Szervezetének kedd esti eseményén egy közönségkérdésre válaszolva. Szerinte ahhoz, hogy ez a népszavazás megrengesse a kormány hatalmát, nem elég, hogy a Nemzeti Választási Iroda (NVI) lehetővé tegye a népszavazást, de annak érvényesnek és eredményesnek kell lennie.

Bár vitapartnerei, Schiffer András az LMP és Vona Gábor a Jobbik elnöke is utalt arra, hogy a Fidesz rendelte oda a verőlegényeket az NVI Alkotmány utcai épületéhez, a miniszter ezt nem kommentálta. Ő bízik benne, hogy Erdősi Lászlóné kérdéséről népszavazást lehet tartani.

Az utolsó időszak, amikor a népszavazást ünnepelni lehetett, az Gyurcsány Ferenc alatt volt

– mondta Vona Gábor arra utalva, hogy a Fidesz ellehetetlenítette azt, hogy a társadalom érvényre juttassa az akaratát. Az elmúlt 26 év legmélyebb pontjának nevezte azt, hogy ma szinte lehetetlen népszavazást tartani.

Schiffer András szerint, ha a Fidesz nem fél a népszavazástól, ahogy azt Lázár mondja, akkor érthetetlen, hogy miért rendelt oda kedden a választási irodához verőlegényeket. Az LMP társelnöke szerint minden kormány hatalmát megdönti, ha leszavazzák egy törvényét.

A népszavazás egy fontos eszköz abban, hogy a kormány 2018-ban vagy még azelőtt távozzon, de Fidesz irányítása alatt sokkal húsba vágóbb döntések is születtek, mint a vasárnapi boltbezárás

– közölte Schiffer.

A témában megjelent összes cikkünket és videónkat itt találja.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!