Karácsony Gergely várja Anonymust a fővárosi vizsgálóbizottság elé

DSZZS20211124012
2021.11.26. 12:38
A főpolgármester arról írt a Facebookon, hogy Anonymus, akit szerinte Antalnak hívnak, meg kellene jelenjen a fővárosi vizsgálóbizottság előtt, de csak miután vágatlanul nyilvánosságra hozta az összes birtokában lévő felvételt.

„Tisztelt Anonymus úr, kedves Antal!” – kezdte bejegyzését Karácsony Gergely azt sugallva, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője állhat a közzétett hangfelvételek mögött, majd így folytatta:

Nagyra értékelem szavait, amelyek szerint segíteni kívánja a fővárosi vizsgálóbizottság munkáját, annak kiderítését, hogy általam ismeretlen NER-es figurák és Putyin-közeli, kormány által is támogatott oligarchák milyen alapon beszélnek a fővárosi vagyongazdálkodást érintő ügyekről, mi köze ennek a világszerte tapasztalt jelenséghez, hogy az orosz titkosszolgálat a maga kompromat-módszereivel igyekszik beavatkozni a választásokba.

A főpolgármester bejegyzésében arra az Anonymus-maszkos alak által közzétett hangfelvételre reagált, amelyben Gansperger Gyula, – akit korábban Bajnai Gordon régi harcostársának, nevezett, mondván, több van közöttük, mint barátság – egy ötmilliárd forint értékű fővárosi ingatlan eladásáról tárgyalt, és elmondta, hogyan írtak ki direkt az ő cégére egy pályázatot a fővárosnál, hogy biztosan megszerezhesse a telket. A felvételen az is elhangzott, hogy mindezért 10 százalék jutalékot kell fizetni.

Karácsony Gergely pénteki bejegyzése szerint viszont, ha Anonymus valóban segíteni kívánja a fővárosi vizsgálóbizottság munkáját, azt a következőképpen teheti meg:

Hozza nyilvánosságra a birtokában lévő összes hangfelvételt, teljes terjedelmében, vágatlanul, jöjjön el a vizsgálóbizottság elé, és mielőtt állít valamit, tájékozódjon a „Google elnevezésű eszköz” segítségével.

A főpolgármester azzal zárta bejegyzését:

A további manipulációkhoz, hazug lejáratásokhoz jó emésztést kívánok Önnek (Önöknek), kérem adja át megbízóinak, hogy ha már budapesti ügyekkel foglalkoznak, ugyan utalják már a fővárosi közösségi közlekedésnek törvény szerint járó 12 milliárd forintot a budapestiek érdekében.

A városvezető kommunikációjának érdekessége, hogy tartalmában komoly egyezést mutat mindazzal, ami Bajnai Gordon péntek reggeli bejegyzésében is szerepelt. Pedig Karácsony Gergely csütörtökön újságírói kérdésre válaszolva tagadta, hogy egyeztetne a volt baloldali miniszterelnökkel, akivel – állítása szerint – a Városháza-ügy kirobbanása óta nem kommunikált.

(Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester beszél a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2021. november 24-én. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)