Miklós
-7 °C
2 °C

Tévédíjat fizettetne az SZDSZ

2003.07.28. 18:51
Huszonegy milliárd forinttal tehermentesítené a költségvetést, ha újra bevezetnék a tévéelőfizetési-díjat - véli az SZDSZ. Az MSZP tárgyalna a kampány során megígért adócsökkentésért küzdő szabaddemokratákkal. Kisebb csökkentésért vagy halasztásért cserébe más ígéretek teljesítését ígérik - értesült az RTL Klub.
A 740 forintos tévéelőfizetési-díj újbóli bevezetésével "tenné takarékosabbá" a jövő évi költségvetést az SZDSZ. A párt kuratóriumi delegáltja, Kozák Márton szerint ha csak a tévét birtoklók 60 százaléká fizeti be az összeget, az már 21 milliárd forint megtakarítást jelenthet a költségvetésnek - jelentette az MTI.

Kozák szerint a tévédíjak ismételt bevezetését "ha nem demagóg", az ellenzéknek is támogatnia kell.

Szadainak tetszik

Nem ellenzi az SZDSZ-es kurátorok elképzelését a Magyar Rádió kuratóriumának fideszes elnöke, Szadai Károly. "A nemzetközi norma az, hogy a nézők fizetik ezt a díjat: én is ezt a megoldást tartanám kívánatosnak" - mondta Szadai az MTI-nek. Czeglédi László, a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának elnöke szerint a testület tagjainak nincs közös álláspontja e kérdésben. "Ez nem a kuratórium ügye, az Országgyűlés dolga, hogy biztosítsa a közszolgálati médiumok működésének forrásait" - mondta.

A költségvetési megtakarítások lehetőségének keresésével az SZDSZ az adócsökkentés törvényileg szabott menetrendjének betartását kívánja elérni. A tévédíjat a Medgyessy-kormány első száznapos programjának keretében szüntették meg tavaly szeptember elsejével.

Az RTL Klub Híradójának értesülései szerint az MSZP vezetői tárgyalásokra készülnek a szabaddemokratákkal. Ezeken az SZDSZ egyéb választási ígéreteinek teljesítéséért cserébe az adócsökkentés mérséklését vagy későbbre halasztását kívánják kiharcolni a szocialisták - értesült az RTL Klub.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.