Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Az SZDSZ kitart az adócsökkentés mellett

2003.07.22. 21:34
A Szabad Demokraták Szövetségének ügyvivői testülete egységes abban, hogy a párt és a parlamenti frakció álljon ki az adócsökkentési elképzelések és a már elfogadott jövő évi személyijövedelemadó-tábla mellett - közölte Kuncze Gábor pártelnök a testület tanácskozásának szünetében újságírókkal.
Az MSZP és a kormányfő azon felvetésére, hogy az SZDSZ keresse meg az adócsökkentés lehetséges forrását, úgy fogalmazott: ezeket nem nekik kell megkeresniük, de szívesen segítenek a kormánynak ebben a folyamatban. Kuncze Gábor közölte: elhúzódó tárgyalásokra számít az adócsökkentések ügyében. Arra a kérdésre, hogy konkrétan mikor és milyen szinten kezdődnek meg a tárgyalások, a pártelnök kitérő választ adott. Nem tartom ezt most olyan lényegesnek, nyilván különböző szinten lehetnek egyeztetések - mondta az SZDSZ elnöke.

Nem tartunk ott

Kuncze a koalíciós szakítás lehetőségét felvető kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: "nem tartunk még itt". A pártelnök szerint korai lett volna arról dönteni, hogy ha az MSZP és a kormány kitart a jelenlegi tervei mellett, akkor megszavaznák-e a jövő évi szja-tábla módosítását. Hozzátette: a tárgyalások elején tartanak.

Létezik már a törvény

A kormánypárti politikus hangsúlyozta: az szja-t illetően létezik már törvény. Leszögezte: az egyeztetések során várják a javaslatokat az MSZP-től és a kormánytól is arra vonatkozóan, hogy miként lehet a jövő évre elfogadott adótáblát érvényesíteni. Az ügyvivői testület ülésén az ügyvivőkön kívül részt vett Demszky Gábor főpolgármester, Pető Iván, az országos tanács elnöke és Gaál Gyula, a gazdasági tárca politikai államtitkára. Az ügyvivők közül többen - köztük Horn Gábor, Fodor Gábor és Kovács Kálmán informatikai miniszter - nem voltak jelen a tanácskozáson.