Valér
4 °C
8 °C

Kovács üzent az SZDSZ-nek: nincs adócsökkentés

2003.07.22. 14:14
Az SZDSZ ügyvivő testülete várhatóan meghallgatja a kisebbik kormánypárt minisztereit, miként képviselték a párt álláspontját a kormányülésen. A testület ezután alakítja ki tárgyalási pozícióját adó-ügyben. Egy reggeli tévéműsorban Kovács László jelezte, nem lát módot az adócsökkentésre.
Az SZDSZ programjában szereplő személyijövedelemadó-csökkentés jegelése koalíciós feszültséget teremtett, ami mára csendes alkudozásba váltott. A szabad demokraták ügyvivő testülete kedd este alakítja ki a párt tárgyalási pozícióját a témában. Sajtóértesülések szerint várhatóan meghallgatják a három SZDSZ-es minisztert is, miként szálltak síkra a kormányülésen az adócsökkentés mellett. Ez utóbbi információt Kuncze Gábor a Klub rádióban határozottan cáfolta.

Kovács László, az MSZP elnökének reggeli nyilatkozatát kommentálva, Juhász Gábor frakcióvezető-helyettes az Indexnek azt mondta, a párt álláspontja az, hogy egyelőre nincs lehetőség a jövő évi adócsökkentésre. A szerdai kormányülés után ugyanakkor több vezető kormánypárti politikus közölte, még nincs végleges döntés arról, hogy jövőre maradnak-e a személyijövedelem-adó sávok.

A Miniszterelnöki Hivatal két - egyébiránt koalíciós egyeztetésekre alkalmazott - államtitkára: Szekeres Imre és Horn Gábor nem egyeztetnek egymással adó-ügyben - tájékoztattak a Miniszterelnöki Hivatalban hétfőn.