Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Élőben kapcsolják Párizst a Budapest Plázsról

2004.03.18. 12:13
Budapesten francia, Párizsban magyar programokkal nyitnak a tengerpartot idéző városi plázsok augusztusban. A két fővárost videoközvetítés köti majd össze. Idén a plázs másfél kilométer hosszú lesz, és három héten keresztül üzemel majd.
Idén nagyobb, mintegy másfél kilométer hosszúságú területen, augusztus 7-től 29-ig tart a tavaly több mint egymillió látogatót vonzó Budapest Plázs - mondta el Bér Beatrix szervező, a Plázs Kft. csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten.

Allo, Budapest

A Plázs tavaly - Klikk a képre!
Újdonságának számít, hogy az európai plázsokat összekapcsolják egymással. A budapesti rendezvény első hetében a francia fővárosban párhuzamosan futó Paris Plage-ra kilátogató franciákat lehet majd látni egy óriáskivetítőn, miközben francia tematikájú programok, illetve konyha várja a vendégeket.

A francia műtengerparton magyar konyha, és kulturális programok várják majd a vendégeket. A programhoz a szervezők reményei szerint még két európai város is csatlakozni fog, de hogy melyik városokról van szó, egyelőre nem mondták el.

Betiltott reklámfeliratok

Bér Beátrix elmondta, a fővárostól megkapták a területfoglalási engedélyt, és folynak az egyeztetések a XIII. kerületi hatóságokkal is, akikkel mostanra "nagyon jó" viszonyt alakítottak ki. Mint ismert, tavaly nem sokkal az indulás előtt sokáig még az is kérdéses volt, megkapja-e az összes engedélyt a rendezvény.

A Plázs ellen pár nappal az indulás előtt több száz angyalföldi lakos petícióban tiltakozott. Maga az angyalföldi városvezetés is többször nehezményezte a főpolgármesternél, hogy nélkülük hozta meg a területükön felépülő, várhatóan nagy érdeklődésre számot tartó alkotást.

Problémát jelentett tavaly az is, hogy a fővárosi - akárcsak idén - megtiltotta, hogy a Plázson reklámfeliratokat lehessen kihelyezni. R. Nagy Andárs, a rendezvény szóvivője elmondta, megpróbálják a szponzorokat rávenni arra, hogy alternatív megoldásokkal jelenjenek meg.

Több kisebb produkció

A Margit hídtól a Dráva utca vonaláig húzódó Plázson idén külön helyet kap az Art Plázs, ahol képzőművészek kiállításait rendezik meg, lesznek színházi, illetve komolyzenei előadások. Nagyobb területet foglal el a gyerekeknek szánt Junior Plázs, és idén is egész éjszaka lehet majd sportolni a Sport Plázson. Lesz egy nagyszínpad is, ahol este nyolctól tízig könnyűzenei produkciókat, divatbemutatókat szerveznek.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!