Vasárnapi forgalomkorlátozások a fővárosban

2009.04.19. 08:19

Forgalmi korlátozásokra és útlezárásokra kell számítani vasárnap Budapesten több nagyobb rendezvény miatt. A változások számos autó- és trolibusz menetrendjét és útvonalát is érintik.

Délelőtt a Margitszigetről futóverseny indul, a résztvevők az Árpád hídon át a pesti alsó rakparton a Roosevelt térig, majd innen a Széchenyi felső rakparton és a Kossuth Lajos téren át a Margit hídon érnek vissza a szigetre. A verseny miatt a 16-os, a 26-os, a 105-ös és a 115-ös autóbuszok menetrendje erre az időre megváltozik.

Délután a kerékpárosok foglalják el a város több főútvonalát. A Critical Mass felvonuláson a várhatóan sok tízezer biciklis a Döbrentei térről az Erzsébet hídon át a Ferenciek terére, majd vissza a hídon Budára kerekezik. Útjukat az Alagút - Clark Ádám tér - Lánchíd - Roosevelt tér - Akadémia utca - Kossuth Lajos tér - Alkotmány utca - Bajcsy-Zsilinszky út - Andrássy út - Hősök tere - Olof Palme sétány útvonalon folytatják a Városligetig. A programhoz kapcsolódó útlezárások érintik a buszok közül az 5-ös járatot, a 7-es buszcsaládot, a 8-ast, a 16-ost, a 178-ast, a 86-ost, a kiskörúti villamospótlókat, a 112-est, a 105-öst és a 115-öst, valamint a 75-ös és 79-es, a 70-es, a 78-as trolikat.

Késő délután rendezik meg a fővárosban a holokauszt áldozataira emlékezve az Élet Menetét. A felvonulók a Bethlen Gábor téren tartanak rövid megemlékezést, majd az István utca - Rottenbiller utca - Baross téri felüljáró - Fiumei út - Józsefvárosi pályaudvar útvonalat járják be. A lezárások idejére megváltozik a 73-as, a 74-es, 76-os illetve a 78-as trolibuszok útvonala és menetrendje. A metróvonalakon és a legtöbb villamosjáraton azonban várhatólag zavartalanul lehet majd utazni.