Hanyag autós miatt ragadt be egy busz

2009.05.17. 12:02 Módosítva: 2009.05.17. 12:02

Két olvasónk is küldött be hétvégén képeket hanyagul parkoló autósokról. Szombat délután a Móricz Zsigmond körtér egyik kanyarjába biggyesztett piros Toyota kombi miatt ragadt be egy csuklós BKV-busz, komoly kis káoszt okozva a helyszínen.

A Campona Tesco-bejáratnál olvasónk szerint nemzetőrök parkoltak be peckesen a tilosba.

A Móricz Zsigmon körtéri eseményt fotózó olvasónk a következőket írta: "A helyszín a 6-os villamos végállomásánál a hajtűkanyar, ami eleve nem túl széles ezeknek a hatalmas csuklós buszoknak, de egy autós ma délután 18:00 környékén úgy döntött, hogy parkolásával tovább ront a helyzeten.

Amint a képeken látható, a rendőrség már a helyszínen volt és bőszen fényképeztek. Lopós autó ezúttal sem jelent meg. A rendőrök nem tudom mit intézkedtek, de egy idő után nemes egyszerűséggel elmentek. Az autók a busz mögött a járdára ráhajtva kerülték ki a buszt, amely egy darabig várt, majd hátratolatott és egyenesen elment. Az kérdéses, hogy hogyan jutott vissza a végállomására és hogyan szállította tovább a várakozó utasokat.

A szabálytalanul parkoló autós pedig lehet, hogy az egészből semmit nem fog észrevenni, mert mire megjön már se rendőr, se busz, se dugó.
A szokásos két kérdés merül fel az emberben: miért nem szállították el az autót 5 perc után és milyen büntetésben fog részesülni?"

A budafoki Camponánál egy másik olvasónk ezt a büszke terepjárót fotózta, a következőket írva:

"Íme díszes nemzetőreink vastagon a tilosban! Szegények biztodsan elfáradtak a 15 milliós Navarra terepjáróban, mert a Campona Tesco bejáratába kellett beállniuk. A megállni tilos, járdára. Érdekes, hogy az ő autójukat nem szállították el! Vajon miért? Zoltán" Megpróbáltuk kideríteni, milyen nemzetőrökről lehet szó, de a címer alapján csak addig jutottunk, hogy hasonlót használ a Bűn-és balesetmegelőző Nemzetőrség, ami nem biztosan jelenti azt, hogy az ő kocsijuk.

Az Indexnek csütörtökön egy felháborodott járókelő küldött be fényképeket egy Passatról, amivel ráparkoltak a sínre Budán, húsz percre megbénítva a villamosforgalmat. A gépkocsi tulajdonosa ellen a rendőrség szabálysértés miatt eljárást indított.

Szilágyi Károly, a BKV szóvivője elmondta, hogy a keletkezett többletköltség miatt a passatost be akarják perelni, a jogászok most készítik elő a kártérítési igényt. Hozzátette: aki tilosban parkol, az az adófizetők és az utasok pénzét pazarolja, ugyanis a BKV-nak jelentős többleköltséget okoz a pótlás megszervezése.

Ha bárki a fentiekről hasonló fotót vagy videót készít pofátlanul szabálytalankodó autósokról vagy egyéb felháborító/érdekes/meghökkentő fővárosi eseményről, küldje el a budapest blog jobb felső részén található linkre („Küldjön képet, videót!).