Forgalomkorlátozások a vasfüggöny lebontásának 20. évfordulóján

2009.06.27. 00:27

Szombaton a vassfüggöny lebontásának 20. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezések miatt forgalmi változások, parkolási tilalmak lépnek életbe a fővárosban. Az érintett utcák és útszakaszok teljes listája a rendőrség honlapján olvasható.

Hétfő hajnalig lezárják az Andrássy utat az Oktogon és a Bajza utca között, míg szombaton este hattól éjfélig a Bajcsy-Zsilinszky út és a Nagymező utca közötti szakaszra is ez vonatkozik. A Szinyei Merse Pál utcán és a Felső erdősor utcán a keresztirányú forgalom sem mehet. Szombaton délután háromig lezárják a Kossuth teret és a környező utcákat. A Ferihegyi gyorsforgalmi utat a különböző delegációk átvonulásának idejére időszakosan zárják le.

Szombaton este hatig nem lehet parkolni a Kossuth téren és az Alkotmány utcában a Kossuth tér és a Honvéd utca között, valamint a Nádor utcában és a Falk Miksa utca egyes részein. Hasonló korlátozásokat vezettek be hétfő hajnalig az Andrássy út mindkét oldalán a Bajcsy-Zsilinszky út és a Nagymező utca között oldalán, valamint a Szinyei Merse Pál utca egyes részein.