Átment a busz a leszállított férfi lábán

2009.07.27. 16:37 Módosítva: 2009.07.27. 18:50

A 907-es éjszakai járat biztonsági őrei vasárnap hajnalban leszállítottak egy jegy nélkül utazó férfit a buszról a Thököly úton, akinek ezután tisztázatlan körülmények között átment a busz hátsó kereke a lábán, tudta meg az Index.

Amíg a mentőkre vártak, megjelent egy társaság, amelynek tagjai feltehetőleg bosszúból alaposan elverték a busz biztonsági őreit. A rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indított eljárást, a BKV nem tud semmiről.

Kajó László, a BRFK sajtóügyeletese az Indexnek elmondta, hogy az eset július 26-án, az éjszakai 907-es busz megállójában történt, a Thököly út és a Cházár András utca kereszteződésében.

A BRFK szerint egy férfi jegy nélkül utazott a buszon, ezért a BKV biztonsági őrei leszállították. Az Indexnek a leszállított férfi ismerőse azt mondta, hogy a férfit lelökték a buszról.

Az egyelőre nem tisztázott, hogyan, de a férfi lába valahogy a busz hátsó dupla kereke alá került, ami átgurult rajta. A sérültet jelenleg kórházban ápolják.

A történet ott vett fordulatot, amikor a visszafelé haladó buszon megjelent több nagydarab férfi, akiket a sérült a feltevések szerint telefonon értesített. A férfiak jól helybenhagyták a biztonsági őröket, majd távoztak.

Ezek után a könnyebben megsérült biztonsági őrökhöz is mentőt kellett hívni. A BRFK jelenleg közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt folytat eljárást ismeretlen elkövetők ellen.

A BKV megkeresésünkre késő délután a következőket válaszolta: A szombatról vasárnapra (július 25-éről 26-ára) virradó éjjel 1 óra 20 perckor az Etele tér, Kelenföldi pályaudvar felé haladó 907-es éjszakai járaton szolgálatukat teljesítő biztonsági őrök a Cházár András utcai megállónál egy illuminált állapotú, az utasokkal valamint az őrökkel konfliktusba kerülő férfit szállítottak le az autóbuszról.

Miután a busz lassan elindult a megállóból, a leszállított utas ütögetni és rugdosni kezdte azt, majd futásnak indult a busz után, és – feltehetőleg illuminált állapota miatt – elesett. A járművezető ekkor megállította a buszt. Miután a férfi felállt, és ismét a busz után eredt, a biztonsági őrök és a buszvezető is egyértelműnek látta, hogy nem szenvedett sérülést. Ezért – valamint a további rongálás elkerülése érdekében – a busz folytatta útját.

Egy visszafelé haladó 907-es járaton 2 óra 30 perckor Zugló, vasútállomás megállónál egy 10-12 fős, azonos színű ruhát és „England” feliratú pólót viselő, megtermett, kopasz fiatalokból álló csapat négy tagja felszállt az autóbuszra (2-en egy, 2-en pedig egy másik ajtónál), és – mondván, „ti szállítottátok le a barátunkat” – váratlanul bántalmazni kezdték a biztonsági őröket: egyiküket sörösüveggel verték fejbe, egy másikat az orrán ütöttek meg viperával, míg a harmadiknak a szemöldöke repedt fel, szintén egy viperaütéstől; még a megállóban állt a busz, amikor a fiatalok le is szálltak arról.

Mindez gyorsan történt, így a járművezető sem észlelte a történteket, s a megállóból továbbhaladt. Később szóltak az őrök a busz vezetőjének, aki ekkor természetesen megállította a buszt, az utasokat leszállította, és értesítette a hatóságokat.

A közlemény nem tér ki arra, hogy a busz kereke átment-e az utas lábán vagy sem.