Meghosszabbították Hunvald előzetesét

2010.02.10. 15:43 Módosítva: 2010.02.10. 15:46

Két hónappal meghosszabbította a bíróság Hunvald György VII. kerületi polgármester előzetes letartóztatását. A gyanúsított a döntés ellen fellebbezett, így az egyelőre nem jogerős. Legutóbb teljesítés nélküli munkaszerződések miatt gyanúsították meg a polgármestert. Az ügyben eddig három megbízási szerződéssel kapcsolatban merült fel hűtlen kezelés és magánokirat-hamisítás megalapozott gyanúja. Általában barátok, ismerősök fiktív foglalkoztatásáról volt szó.

Az erzsébetvárosi ingatlanpanamaként elhíresült, VII. kerületi ügyben különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, társtettesként, bűnszervezet tagjaként elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt tart a nyomozás már 2008 vége óta.

A gyanú szerint egy hamis értékbecslést készítő ingatlanbecslő segítségével áron alul adtak el önkormányzati ingatlanokat egy vállalkozónak. Az érintett kerületi vezetők körüli nyomozás időközben több más szabálytalanságra, bűncselekményre is fényt derített. Az ingatlanpanama miatt Hunvald György polgármesteren kívül Gál György, a kerületi képviselő-testület gazdasági bizottságának és Kardos Péter, a pénzügyi bizottság volt elnöke, valamint az értékbecslő is előzetes letartóztatásban van, de rajtuk kívül több gyanúsítottja is van az ügynek.