Regőczi Miklós is előzetesbe került

2010.02.16. 17:41 Módosítva: 2010.02.16. 17:48

A Fővárosi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte Regőczi Miklóst, a BKV volt kommunikációs vezérigazgató-helyettesét - közölte Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Francsics Imre, Regőczi Miklós ügyvédje megerősítette az információt.

Regőczi Miklós
Regőczi Miklós

Regőczit eredetileg Horváth Éva foglalkoztatása miatt gyanúsították meg. A rendőrség gyanúja szerint a volt szóvivő 2008. február 1. és 2009. szeptember 18. között úgy vett fel a BKV-tól összesen 24 millió forint munkabért, prémiumot és jutalmat, hogy azért ténylegesen nem végzett munkát.

A rendőrség szerint a társaság veszteséges működése ellenére Regőczi a BKV nevében szükségtelen és indokolatlan kommunikációs szolgáltatásokra vonatkozó vállalkozói és megbízási szerződéseket kötött, illetve igazolt különböző teljesítéseket.

A BRFK szerint Regőczi Miklós 12 céggel kötött szerződéssel mintegy 81 millió forint vagyoni hátrányt okozott a társaságnak. Regőczit február harmadikán vették őrizetbe. Az ügyészség kezdeményezte az előzetes latartóztatását, de 5-én a bíróság csak házi őrizetbe helyezte, ami ellen az ügyészség fellebbezett.