Tarlós felel a BKV-megállókért is

2011.03.19. 09:19

A főváros rendezné a BKV-megállók elnevezésének kérdését, az eddigi gyakorlatot ugyanis nem szabályozta semmi, közölte Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója.

Ahogy korábban, úgy a jövőben is főpolgármesteri jogosítvány maradna az elnevezési hatáskör, de ezt most hivatalosan is szabályban rögzítenék. Ez a szabályozás rendezheti azt is, hogy egy közterület névváltozása esetén a megálló neve is követhesse azt.

Az ügyben a Fővárosi Közgyűlés várhatóan a jövő heti ülésén dönt.

A szabályozásnak minden évben az ad aktualitást, hogy számos olyan intézmény, áruház, vagy közterület neve változik, amelyről busz-, villamos-, vagy trolimegállót neveztek el - mondta Vitézy Dávid.

Példaként említette a Zuglóban járó 81-es troli APEH-elnevezésű megállóját, amelyet a jövőben az intézmény nevének megváltozása miatt (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) egyszerűen csak adóhivatalra neveznek át.

A BKV honlapján közzétett menetrendekben számtalan olyan megállóhely olvasható, amelyet nem közterületről, hanem valamely intézményről, így például bölcsődéről, laktanyáról, kórházról, gyógyszergyárról, repülőtérről, vagy helyi érdekességről, fürdőről, kertészetről, csónakházról, horgásztanyáról neveztek el.