Motoros parkolófoglalás: Az OTP tárgyalni kezdett

2013.04.10. 13:11

Az OTP egyeztetéseket kezdeményezett az önkormányzattal, hogy milyen egyéb, továbbra is szabályos, de megfelelőbb megoldások jöhetnek szóba – tájékoztatta a bank sajtóosztálya lapunkat.

A pénzintézetnél azután érdeklődtünk, hogy az V. kerületi önkormányzat cikkünk nyomán azt kérte az OTP-től, hogy a jövőben tartózkodjon a motorokkal történő parkolófoglalástól a bank Nádor utcai igazgatósági épülete előtt.

park1

Az ügy nyomán megpróbáltunk utánajárni, milyen lehetőségek állnak a bank előtt. Belváros-Lipótváros Közterület-felügyelet ügyfélszolgálatánál arról érdeklődtünk, hogy milyen feltételekkel lehet közterületi parkolóhelyet bérelni, ha az az ember boltja vagy az irodája előtt van. A rövis, velős válasz szerint erre nincs lehetőség.

Úgy tudjuk, hogy az OTP korábban kérte a kerületet, hogy adja bérbe az épület előtti néhány parkolóhelyet, de a kerület a kérésnek nem tett eleget. A közterület-felügyelet válasza alapján már érthető, hogy miért.

A közelben három mélygarázs is van. A Szabadság tér alatt 79 ezer forint egy havi parkolóbérlet, a Bankcenter mélygarázsában 75 ezer, a Szent István téri BazilikaGarázsban pedig 50 ezer forint.

Ha van további ötlete, kérjük osszák meg a kommentekben. Olvasóink szerint egyébként szerda reggel már csak két motor állt a székház előtti parkolóhelyeken. Több motoros is írt lapunknak, hogy motorkerékpárral nem szokás fizetős parkolóhelyet foglalni, ha a járda szélén van hely, általában ott támasztják le a motort (ahol nem zavar se gyalogost, se autóst).

Mint arról hétfőn a jarokelo.hu alapján beszámoltunk, az OTP eredeti módszerrel foglalta a fizetős parkolóhelyeket a Nádor utcai igazgatósági épülete előtt: a biztonsági emberek motorokat, robogókat toltak ki az úttestre, amiket a céges kocsik érkezésekor odébb gurítottak.

Hétfőn megkerestük az V. kerületi önkormányzatot, mennyire szabályos ez a módszer. A válasz kedd délután érkezett meg: a kerület szerint a motorok parkolása nem ütközik jogszabályba, de kétségkívül zavaró. Ezért a kerület felhívta az OTP üzemeltetési igazgatóságának figyelmét az esetre, és kérték, hogy a jövőben tartózkodjanak az említett megoldástól.

Az OTP Kommunikációs Önálló Főosztálya hétfőn kérdésünkre válaszolva megerősítette, hogy a kérdéses képeken az OTP Bank biztonsági munkatársai láthatóak. Tájékoztatták továbbá lapunkat, hogy a kifogásolt parkolási módszer nem ütközik jogszabályba, és a parkoló járművek mindenkor érvényes parkolójeggyel rendelkeznek.