no

Légkalapáccsal fújt altatót a BKV

2013.07.17. 11:13

"Szeretnék gratulálni a BKV/BKK-nak ahhoz az ötlethez, hogy ma (07.16-án) este kb. 11 óra óta próbálnak problémát megoldani (csak remélni tudom, hogy ez nem tervezett karbantartás) LÉGKALAPÁCS segítségével a Mechwart téri villamosmegállóban. Most 23:56 van és a légkalapács még mindig üzemel... Kívánom, hogy hasonló muzsikaszóra próbáljanak ők is éjjelente nyugovóra térni." – írta egy felháborodott olvasónk, aki egy videót is mellékelt a leveléhez.

Mechwart tér - 2013.07.17 - villamos sín javítás 3.

Az ügyben keressük a BKV és a BKK sajtóosztályát, hogy megtudjuk: mi szabályozza azt, hogy meddig lehet lakott területen dolgozni.

Önnek húztak már hasonló altatót a fülébe? Mesélje el kommentben!

Frissítés:

Válaszolt a BKV: "A levélben említett pályaszakasz  az elmúlt időszakban történt többszöri hőkivetődés miatt balesetveszélyessé vált. A balesetek elkerülése és a rendkívül nagy forgalmú villamosvonal további biztonságos működése érdekében azonnali beavatkozásra volt szükség, ezért a BKV a Főpolgármesteri Hivatal felé jelezte az éjszakai munkavégzést. Az üzemzavar elhárítására így a Főpolgármesteri Hivatal engedélyének birtokában,  a 2013. július 16-ról 17-re virradó éjszaka került sor.

Egy üzemzavar bekövetkeztekor a közlekedés biztonságos fenntartását szem előtt tartva azonnal be kell avatkoznunk, ezért sajnos nem áll módunkban a lakosság előzetes tájékoztatása, erre hivatalos kötelezettségünk sincs. Ugyanakkor tájékoztatjuk, hogy a munkálatok hivatalos engedéllyel ma, azaz július 17-ről 18-ra virradó éjjel is folytatódnak a Mechwart téri villamosmegállóban, ezért továbbra is kérjük a környéken lakók szíves türelmét, megértését, hiszen Európa egyik legforgalmasabb villamosvonalának biztonsága érdekében van szükség az éjszakai munkavégzésre."