2024. július 2. 18:00
Románia 0
Hollandia 3
Fussballaréna München Nyolcaddöntő
2024. július 2. 21:00
Ausztria 1
Törökország 2

Luxusnyaralással hízelgett a Synergon Vitézynek

2013.07.17. 10:29

Szerkesztőségünkbe megküldött levelek szerint a Synergon Nyrt., ami korábban egy több mint hatmilliárd forintos megbízást nyert el a BKV-tól, egy luxusnyaralást szervezett Zamárdiban Vitézy Dávidnak és partnerének a Balaton Sound idejére. Vitézy közleményben jelentette ki, hogy nem volt Zamárdiban, sem a Soundon, a szobafoglalást pedig a Synergon a tudta nélkül intézte.

wellamarin front

A Synergon 3 éjszakás szállást foglalt Vitézy Dávid és partnere részére a Zamárdi Hotel Wellamarinba, teljes ellátással, Deluxe-szobában. A szállás költsége 183 ezer forint. A szálláson kívül a cég által kiállított voucher tartalmazza a Balaton Sound VIP bérletét, ami kétszer 72500 forint, azaz a nyaralás összköltsége 328 ezer forint. Lett volna.

A BKK közleménye szerint ugyanis a szállásfoglalást a Synergon szervezte a Futár projekt sikeres lezárása alkalmából, Vitézy tudta nélkül. Csakhogy a projekt befejezése csúszik, így az ünnepség elmaradt. Vitézy pedig nem volt sem Zamárdiban, sem a Soundon, azaz „a luxusnyaralásból semmi sem igaz".

Vitézy az üggyel kapcsolatban tájékoztatást kért a Synergontól. Eszerint a nyaralást szervező utazási irodánál a tudta, beleegyezése nélkül foglalták a szállást. A Synergon magyarázata szerint a Futár projekt – aminek idén nyárra már be kellett volna fejeződnie – elkészüléséhez kapcsolódó kommunikációs kampányban terveztek eseménysorozatot számos helyszínen, amit aztán lemondtak, de ezért akarták eredetileg többek között a BKK vezetőjét is meghívni oda.

Mivel a foglaláshoz a BKK-nak nem volt köze, pontosabban megítélni, hogy mi történt, nem áll módunkban, a társaságot és annak vezetőjét érő rágalmakat azonban visszautasítjuk, áll a BKK közleményében.

Mint arról beszámoltunk, a Futár (Forgalomirányítási és Utastájékoztatási Rendszer) a BKK projektje, amelynek részeként 2013-tól GPS-alapú utastájékoztatási és forgalomirányítási rendszert vezetnek be. 2295 járműre telepítenek GPS-jeladót és fedélzeti egységet, összesen 545 járművön elhelyeznek 2024 kijelzőt is, 263 megállóhelyen (közülük 16 csomóponti) pedig köztéri tájékoztató táblák is lesznek. Ezeket a központi rendszer irányítja majd, a műholdas helymeghatározásnak köszönhetően 10 másodpercenként frissülnek majd az adatok. A jelenlegi FOK-Gyem és Vultron utastájékoztató rendszerekkel az új kompatibilis lesz, így a meglévő kijelzőket nem minden esetben cserélik le.