Az MSZP Tarlósék szerint csak pojácáskodik

2013.07.24. 11:57

Megkapta a fővárosi közösségi közlekedés a kormányzati támogatás időarányos részét és a teljes összegről is döntés született - tájékoztatta Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója szerdán az MTI-t, miután az MSZP kétségbe vonta, hogy a BKV megkapta az ígért kormányzati támogatást. Szűcs Somyló szerint amit az MSZP az elmúlt három évben művel, az "kimeríti a politikai pojácaság kategóriáját".

Az MSZP budapesti szervezetének közleménye szerint a napokban újabb határidő járt le, a budapesti közösségi közlekedés azonban "továbbra is a szakadék szélén tántorog". Az ellenzéki párt azt írta: a kormány még annak a tízmilliárd forintnak is csak egy részét utalta át a fővárosnak, amelynek már júniusban Budapest kasszájában kellett volna lennie. A BKV működéséhez elengedhetetlenül szükséges összeg fennmaradó részéről semmit sem tudni, ahogy annak a hétmilliárdnak a sorsáról sem, amelyet július 15-ig ugyancsak át kellett volna már utalni - olvasható a szocialisták közleményében, amely azt is megjegyezte: az augusztusban esedékes további hétmilliárd forintról már "beszélni sem érdemes".

Az MSZP álláspontja szerint a kormány és a főváros közötti korábbi egyeztetések eredménye a "nullához közelít". Úgy fogalmaztak: a jelenlegi városvezetés felelőtlenségét mutatja, hogy úgy kötötte meg a Budapesti Közlekedési Központtal a közszolgáltatási szerződést, hogy annak fedezete még ma sem áll a rendelkezésére.

Tarlós István főpolgármester június elején jelentette be az InfoRádió Aréna című műsorában, hogy arról állapodott meg a Varga Mihály vezette Nemzetgazdasági Minisztériummal és Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkárral, hogy a költségvetési törvényben a közösségi közlekedésre eleve biztosított 10 milliárd forintos támogatást júniusban megkapják. Hozzátette: a főváros a feladatra további hétmilliárdot kap július 15-éig, és még hétmilliárdot augusztus 15-éig.

Az MSZP közleményére reagálva Szűcs Somlyó Mária tagadta annak állításait.