Elmosódott bérletpecsét miatt fogda

2013.10.16. 17:22

Öt órát töltött rendőrségi fogdában egy 61 éves rokkantnyugdíjas, akinek a bérletigazolványán a BKK-ellenőrök gyanúsnak találták a pecsétet, és szerencsétlenségére a nyugdíjasigazolványán kívül nem volt más irat nála. A bérletszelvény érvényes volt egyébként. A nőt okirat-hamisítással gyanúsították meg.

2013. október 4-én reggel 8 óra előtt néhány perccel egy kőbányai rokkantnyugdíjas nő felszállt az Éles saroknál a 62A jelű villamosra, hogy elmenjen a Bosnyák térre. Nem gondolta, hogy többórás, cseppet sem felemelő kalandban lesz része, írja a X. kerületi Hírhatár Online. (A lap leközölte a rendőrségi kihallgatási jegyzőkönyvet is.)

Néhány megállóval úti célja előtt BKK ellenőrök szálltak fel a járműre, és utasunktól is kérték a menetjegyet illetve a bérletet. A 61 éves nő elővette a tárcáját, és azt kinyitva megmutatta a bérletét. A BKK ellenőrzést végző munkatársnője arra kérte, hogy vegye ki a tárcából a bérletet, és adja át, mert a bérletigazolvány hátulját szeretné megnézni. A bérletigazolvány kiállításának dátumát kereste. A bérletigazolvány teljes szétszedése után az ellenőr közölte, hogy hamis a pecsét a fényképen. 

A lap szerint ettől a pillanattól az ellenőr átment rendőrbe, kérte a személyi igazolványt. A nőnél azonban csak a nyugdíjasigazolvány volt, ezért rendőrt hívtak, és leszálltak a villamosról a Bosnyák téren. A kiérkező rendőrök a XIV. kerületi (Stefánia úti) Rendőrkapitányságra vitték a nőt, és fogdába zárták. Mindaddig – öt órán keresztül – ott kellett lennie, amíg a rendőrök által kihívott igazságügyi szakértő meg nem érkezett.

Megkerestük a BKK-t az ügyben, de egy nap alatt sem született meg a válasz. Nem hivatalos forrásból úgy értesültünk, hogy a rendőrség közbeavatkozására azért került sor, mert a nő nem volt hajlandó magát igazolni a közterület-felügyelőknek. Azt egyelőre nem tudni, hogy a hamisítás nem áll meg, mert erről még nem értesítették a BKK-t. Ha az ellenőr valamit hamisnak vél, köteles jelenteni.