Ócskavasnak adják el az óriáskereket

2014.01.13. 22:19

Már csak az Ikarus nevű játék és az óriáskerék áll a városligeti Vidámparkban, rajtuk kívül már mindent szétszereltek. A Blikk úgy tudja, az óriáskereket már nem is állítják fel újra, olyan rossz állapotban van. 

A terület az Állatkert kezelésébe került, a megmaradt pár muzeális játékot is ők fogják üzemeltetni. Idén a körhinta, barlangvasút, illetve a dzsungelmesevasút fog működni, illetve különböző állatbemutatók lesznek a területen, mondta el az Állatkert szóvivője, Hanga Zoltán a Blikknek. 

A fővárostól mindehhez 51,2 millió forintot kaptak beruházásokra, 42,5 milliót bérköltségre, 18 milliót pedig dologi kiadásokra – például az állatok takarmányára vagy a játékok karbantartására –, de ez utóbbi 39 millióval kevesebb, mint az Állatkert előzetes kalkulációja. A régi, fa hullámvasút üzemeltetésére így már nem marad keret, a játék karbantartása ugyanis évi 8 millió forintba kerül. 

A Vidámpark játékait tavaly ősszel adta el az önkormányzat összesen 75 millió forintért, ami jóval kevesebb a 100-250 milliónál, mint amire számítottak. Az ötven tételből álló listára egyetlen cég tett ajánlatot.