Tarlós kilőtte az ellenzék kampányműsorát

2014.09.08. 12:36

A fővárosi közgyűlés ellenzéki pártjainak többsége rendkívüli közgyűlést kezdeményezett a napokban, amin terveik szerint Tarlós Istvánnak az elmúlt négy év eredményeivel kellett volna elszámolnia.

Na de Tarlós sem az az ember, akit az ellenzék csak úgy dróton rángathat, ráadásul nyilvánvalóan az önkormányzati választás kampányfogásaként. Olyat húzott, hogy az ellenzéknek elment a kedve az egésztől: reggel 7 órára tette a kezdési időpontot, és bejelentette, hogy a kormánypártok frakciói valószínűleg részt sem vesznek rajta. (Borítékolható ugyanis, hogy az eseményről tudósító újságírók zöme is kihagyta volna a reggeli kezdést.)

Az ülést kezdeményező MSZP és a PM közleményben tudatta, hogy

ebben a fővárosiakat megalázó bohózatban nem veszünk részt, ahogyan ennek megfelelően az alibiből összehívott közgyűlési ülésen sem.

A főpolgármesternek se kellett több, bevitte a kegyelemdöfést, és kajánul élcelődni kezdett azon, hogy a reggeli 7 órai kezdés szerinte az ellenzék bioritmusával nem fér össze:

Ilyen hozzáállás mellett a baloldali ellenzéknek talán inkább wellnessbe vagy kávéházba kellene járnia, nem pedig a várospolitikával foglalkoznia.

Azért nézzünk rá, hogy az elmúlt egy évben, amikor Tarlósnak fontos rendkívüli közgyűlést kellett összehívni, mikor kezdődtek az ülések:

  • 9.30
  • 9.00
  • 14.00
  • 16.00
  • 19.00

Reggel hét óra soha. A rendes ülések kezdési időpontja pedig 8.30 szokott lenni. Akkor nem számít a bioritmus.