Dugók Budán: a BKK hálás a türelmünkért

2015.03.24. 12:40 Módosítva: 2015.03.24. 12:41

A Budapesti Közlekedési Központ köszönetét fejezi ki a budapestieknek a megértésükért és együttműködésükért, amellyel a Nagykörúton, a Margit körúton és a környékükön zajló munkákhoz viszonyulnak

- írják friss közleményükben.

A BKK ígérete szerint mindent megtesznek azért, hogy a forgalomkorlátozások a lehetőségekhez képest a legkisebb kényelmetlenséget okozzák. Mint írják, a folyamatosan figyelik a forgalmat, és

indokolt esetben akár azonnali beavatkozással is segítik a zökkenőmentes közlekedést.

A Széll Kálmán téren és a Margit körúton már módosították - és szükség szerint tovább módosítják - a jelzőlámpák programját, továbbá a villamospótló buszok számát úgy optimalizálták, hogy a buszforgalom ne akadályozza a Nagykörút forgalmát.

Ahogy azt mi is megírtuk, jelentős dugókat okoz, hogy egyszerre zajlanak felújítások Budapest számos forgalmas csomópontjánál. A BKK korábban azzal magyarázta, hogy miért kellett a fonódó villamoshálózat kiépítése és a Széll Kálmán tér felújítása miatti káoszt tovább fokozni a 4-6-os villamos pályájának felújításával is, hogy a karbantartási munkálatok halaszthatatlanok, és időt és pénzt spórolnak meg a felújítások egyszerre elvégzésével.

Tarlós István főpolgármester hétfőn elismerte, hogy valóban kaotikus állapotok várhatóak egy ideig, és ezért elnézést kért a budapestiektől.