BKK-s fejeket vittek el a wellnessfürdő-ügy hullámai

2015.04.09. 14:00
Információink szerint a wellnessfürdő-botrány miatt három vezetőt kirúgnak a BKK menedzsmentjéből. Távozik Somodi László vezérigazgató-helyettes, Markovics Ernő vezérigazgató-helyettes és Mihálszky Gábor tömegközlekedési divízióvezető. Mindhárman még a Vitézy-érából maradtak a BKK-nál.

Úgy tudjuk, hogy a kirúgásoknak két okuk is lehet: vagy maga a botrány, amiről a napokban számoltunk be, vagy az ügy kiszivárogtatása. Egyelőre a távozás mikéntjéről és feltételeiről tárgyalnak Dabóczi Kálmán vezérigazgatóval.

Az ügyben keressük a BKK-t.

Frissítés:

A BKK ugyan még mindig nem válaszolt, de más forrásból megtudtuk, hogy a három vezető egyike sem vett részt a börzsönyi úton, ezért valószínűleg inkább a kiszivárogtatás gyanúja állhat kirúgásuk hátterében.

Frissítés 2:

Lapunkat megkereste Markovics Ernő jogi képviselője, és a következő közlemény közzétetételét kérte: Markovics Ernő nem vett részt a kérdéses börzsönyi kiránduláson, egyúttal soha nem vett részt semmilyen információ kiszivárogtatásában, ezzel sem a BKK, sem más nem vádolta, így a wellnessfürdő-üggyel nem hozható kapcsolatba.

Mint arról a napokban a Blikk cikke alapján beszámoltunk, egy romantikus erdei wellnesshotelben tárgyalta meg a BKK új felső vezetése a szervezeti felépítés változtatásait és a budapesti közlekedés jövőjét. Ettől Tarlós István főpolgármester eléggé ideges lett, és vizsgálatot indított a vezetőség ellen.

„A kétnapos program alatt a résztvevők az első napon 8:00-tól 0:30-ig (rövid étkezési szünettel) folyamatosan 16,5 órát, a második napon 8:00-tól 20:15-ig (rövid étkezési szünettel) folyamatos 12 órát dolgoztak, ami a két nap alatt 28,5 óra munkát jelentett” – reagált a BKK a Blikk cikkére.

A BKK szerint viszont azért volt szükség az elvonulásra, hogy koncentráltan dolgozhassanak a januárban, a vezetőség lecserélésévél együtt indult működési és hatékonyságfejlesztési projekten a BKK új vezetői. Ennek keretében például elemezték a cég dolgozóitól beérkezett 850 fejlesztési javaslatot is.  A kemény munka mellett a BKK közleménye szerint nem is maradt idő wellnessezni, ezeket a szolgáltatásokat nem vették igénybe a BKK dolgozói.

A kétnapos kihelyezett ülésért 370-380 ezer forint plusz áfát fizetett a BKK, áll a közleményben. A konferenciatermet ingyen kapták meg.