Ezért van mindig dugó az Árpád fejedelem úton

2015.11.10. 11:15

Sokan nem értették, miért volt lezárva az Árpád fejedelem útja külső sávja a Komjádi uszodánál, óriási dugókat okozva főleg délután, a városból kifelé haladó forgalomnak. A két hónapja kezdődött, lassan haladó munka látszólag teljesen értelmetlen helyen akadályozta a közlekedőket. Meguntuk a bizonytalankodást, és rákérdeztünk a BKK-nál, mit építenek a helyszínen.

A válasz elsőre még rejtélyesebbé tette az építkezést: eszerint az Árpád fejedelem útja Komjádi Béla utcai csomópontjában a kifelé vezető oldalon a szélső sáv a Budai fonódó villamos projekt keretében átépülő csomópont miatt van lezárva. A projekt befejezési véghatárideje 2015. december 23-a. Ez azért furcsa, mert a fonódó villamos 150 méterrel beljebb épül a Bécsi úton, ráadásul négy hónapig molyolni az Árpád fejedelem útja külső sávján még Magyarországon is soknak tűnik.

Időközben a munkák áthelyeződtek a belső sávra, és kezd kirajzolódni a beruházás értelme:

  1. A csomópontban új, jelzőlámpával biztosított balra- és visszakanyarodó sáv létesül és ezzel egyidejűleg lezárják a közeli, jelzőlámpával nem biztosított visszafordulási lehetőséget (ahol sajnos elég sok volt a baleset).
  2. Áthelyezik az autóbusz-megállóhelyet és a gyalogátkelőhelyet, továbbá módosul a H5-ös HÉV felőli járda is.
  3. Mindezt a fonódó villamos építésére szánt keretből.

Az átépítés teljes áttekintéséhez még egy ábrát is kaptunk. Így néz majd ki tehát az új Komjádi Béla úti csomópont december 23-tól.