Nyomoz a rendőrség a BKV-s fakocka miatt

DMOHA20170727007
2017.08.01. 14:57

A rendőrség – a BKV feljelentése nyomán – megindította a nyomozást a BKV elhíresült fakocka-ügye miatt, értesült az atv.hu. A BKV a múlt héten jelentette be, hogy hivatalból megteszi a feljelentést közérdekű üzem megzavarásának gyanúja miatt, mert nem tudják kizárni az idegenkezűséget, azaz hogy a fakockát nem direkt tették a felújított metrókocsi vezetősínébe.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közérdekű üzem működésének megzavarása bűntett gyanúja miatt folytat büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen a BKV Zrt. feljelentése alapján – közölte az atv.hu kérdésére a rendőrség.

Az atv.hu-nak a BKK kommunikációs osztálya azt mondta, hogy sem megerősíteni, se kizárni nem tudják az idegenkezűséget, azaz, hogy a felújított orosz metró ajtajának vezetősínébe valaki szánt szándékkal helyezte a fakockát, ami - megakadályozva az ajtó csukódását - a metrószerelvény forgalomból kivonását eredményezte. A vizsgálatok még folynak, és csak azok lezárása után tisztázódhatnak az ügy további részletei – tette hozzá a BKV.

Mint arról beszámoltunk, Tarlós István főpolgármester sajtótájékoztatón mutatta fel a nevezetes fakockát. A főpolgármester szerint az eset nem véletlen, mert a kocka pont olyan, mintha oda faragták volna.

A fakocka nem tréfadolog

– jelentette ki a főpolgármester sajtótájékoztatón.

Tarlós szerint az nem lehet, hogy a kocka valakinek a zsebéből kihullik, és pont oda esik, ahol az ajtó becsukódását akadályozhatja. Valószínűleg a csúcsforgalmat kihasználva, a cipőfűzőt kötögetve valaki elhelyezte oda, szögezte le a főpolgármester. Végül kijelentette: aki közérdekű üzemet megzavar, öt évig tartó büntetést kaphat. Már a sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a BKV vezérigazgatója hivatalból feljelentést tesz a fakocka ügyében.

A hetedik

Egy újabb metrószerelvény kapta meg a hatóságtól az üzembe helyezési engedélyt, ezzel az M3-as vonalán immár hét felújított jármű közlekedik. A BKV Zrt. felelős üzemeltetőként a továbbiakban is az utasforgalomra alkalmas, biztonságosan üzemeltethető járműveket ad forgalomba. Az utolsó szerelvény leszállítása a szerződésben foglaltak szerint jövő nyárra várható.