Zalán
6 °C
19 °C

Csak tavasszal kezdik fúrni a metrót

2006.11.22. 18:19
Legkorábban márciusban indulhat az alagútfúrás a 4-es metró vonalán. A folyamatosan halogatott munkakezdés most egy követelőző ingatlantulajdonos miatt késik, de tovább csúszhat, ha a kormány megváltoztatja a finanszírozás módját.

Újabb hónapokat csúszik a 4-es metró alagútfúrásának megkezdése, ami legkorábban jövő tavasszal várható, ez is csak akkor, ha nem változik a metróépítés jelenlegi finanszírozási módja, jelentették ki kormánypárti politikusok. Az alagútfúrás eredetileg szeptemberben kezdődött volna, azóta folyamatos a halogatás.

Az újabb halasztás okat Gulyás László, a a BKV 4-es metró projektigazgatója szerint az, hogy az indítóakna nem épülhetett meg időben. Az indítóakna helyét ugyanis nem tudták megvenni egy magántulajdonostól, aki a hivatalos értékbecslésnél hússzor magasabb, több száz milliós árat kért a néhány száz négyzetméteres ingatlanért.

Emiatt az eredeti helytől mintegy 50 méterrel távolabb épül meg az indítóakna márciusig. Az igazgató részletek kifejtése nélkül elmondta azt is, hogy a fővárosi önkormányzat vezetésével találtak olyan megoldást is, amellyel akkor sem csúszna a metróépítés első szakaszának 2009 december végi befejezési határideje, ha módosulna a beruházás finanszírozása.

A kormány ugyanis fontolgatja azt, hogy az EIB-vel kötött finanszírozást az EU kohéziós alapjainak forrásaival váltja fel. Ebben az esetben tovább csúszhat az építkezés kezdete.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Olaszorszag

Toszkánától Umbriáig.