Ambrus
-7 °C
3 °C

Visszaköveteli az állam
a Citadellát és az egykori Kádár-villát

2004.02.20. 14:12
Tovább folyik a harc a Citadelláért a bíróságon, miután nem tudott peren kívül megegyezni a kincstár és a Veres István vállalkozó nevével fémjelzett vagyonkezelő társaság - közölte az Info Rádió. A két fél között az egykori Kádár-villa ügyében is vita dúl.
A napokban zárta le levélben a peren kívüli megegyezési folyamatot a kincstár - nyilatkozta az Info Rádiónak a Kincstári Vagyoni Igazgatóság gazdasági igazgatója. Kotnyek Béla elmondta, hogy a megállapodást kizártnak látják, mert a Citadella Investment követelése és a kincstár ajánlata között kétszázmillió forintos eltérés van. Az igazgató hozzátette: tavaly nyáron, az elhíresült teraszvita idején indították meg a peres eljárást Veres István cége ellen, mivel álláspontjuk szerint jogcím nélkül használta az ingatlant.

A kincstár szerint a társaság nem rendelkezik érvényes vagyonkezelői szerződéssel, de ha rendelkezne is, a területért hosszú ideje nem fizet bérleti díjat. Kotnyek Béla hozzátette, hogy a tavaly év végén kezdődött peren kívüli tárgyalás során az elmaradt bérleti díjakat és a cég által időközben elvégzett állagmegőrzési beruházásokat próbálták egyensúlyba hozni, ám ez nem sikerült.

A kincstár az igazgató elmondása szerint egy másik fronton, az egykori Kádár-villa ügyében is vitában áll a vállalkozóval. Veres István bérli ugyanis az ingatlant, amelyre a kincstár engedélye nélkül ráépített egy szintet. Kotnyek szerint feltételezhető, hogy a vállalkozó azért fektetett a bővítésbe, hogy tulajdont szerezzen a villában. Az állam ezért most visszavásárolná a bérleti jogot és kifizetné a beruházás költségeit, csakhogy a vállalkozó kivonuljon a területről. Az igazgató tájékoztatása szerint ez a tárgyalás előrehaladott állapotban van.

Veres István az Info Rádiónak röviden annyit nyilatkozott, hogy továbbra is bízik a peren kívüli megegyezésekben.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!