Árpád
-1 °C
9 °C

Demszky fittyet hány Bőhm bírálatára

2006.08.10. 16:41
Demszky Gábor csütörtöki sajtótájékoztatóján bemutatta John Emesét, az SZDSZ Új Generáció elnökét, akit a következő négy évben új csapatában látna. Feladatai a gyerekeket és a fiatalokat érintő kérdések lesznek, Demszky továbbá önkormányzati képviselőjelöltnek fogja őt javasolni annak ellenére, hogy Bőhm András két héttel ezelőtt élesen bírálta a főpolgármester hasonló lépését.

John Emese (ejtsd: jón), az SZDSZ Új Generáció elnöke a második fiatal abban a sorban, akikkel Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere bővítené csapatát, ha a következő négy évben is ő vezeti majd a fővárost. Két héttel ezelőtt mutatták be Bojár Iván Andrást, akit John Emeséhez hasonlóan a főpolgármester önkormányzati képviselőjelöltnek javasolt az SZDSZ budapesti választmánya számára.

Demszky Bojár Iván András művészettörténészt, lapszerkesztőt emellett a Budapest Európa Kulturális Fővárosa 2011. elnevezésű projekt főpolgármesteri biztosának is felkérte. A főpolgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy további néhány fiatal szakembert tervez bemutatni az önkormányzati választások előtt.


Demszky Gábor és John Emese

Korábban Bőhm András, a budapesti SZDSZ-frakció vezetője bírálta Demszkyt, szerinte a főpolgármester a koalíciós pártok közös jelöltjeként nem egyeztetett senkivel, hanem egyoldalú pr-akcióval új fővárosi vezetőket jelentett be.

A gyerekek és a fiatalok

John Emese a csütörtöki sajtótájékoztatón a fiatalok és a gyerekek Budapestjéről beszélt, feladatai közt ezek kapják majd a leghangsúlyosabb szerepet. Tervezik többek között a Fiatalok Budapestje elnevezésű ösztöndíj bevezetését, amivel a megfelelő szakképzésen túl gyakornoki pozíciót biztosítanának a fiataloknak valamely fővárosi intézményben. Az SZDSZ ezzel szeretne fiatalokat bevonni a város fejlesztésébe. „Legyen Budapest a fiatalok és a gyermekek városa” – fogalmazott az Új Generáció elnöke.

Propaganda vagy tudósítás?
"Propagandát csinálnak tudósítás helyett, összekeverik a tények és az értékelés műfaját" - mondta a HírTv-ről és a Magyar Nemzetről Demszky csütörtökön újságírók előtt, amikor arról faggatták, hogyan kell értelmezni múlt heti kijelentését, ami szerint "akármi történik, így is, úgy is nyerni fogok". Demszky Gábor kritizálta a Hír Televíziót és a Magyar Nemzetet, mondván: "tendenciózusan" nem tudósítanak a többi közt az elmúlt négy év eredményeinek beszámolóiról.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.